ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | H Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη
H Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη
(Φωτ.: patt.gov.gr)
31 Μάι
0
Σχόλια

H Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη

Με επίκεντρο τη δρομολόγηση συνεργείων για την ανάδειξη της ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) Γιώργο Βαρυθυμιάδη, στα γραφεία της Περιφέρειας. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ε. Κοσμίδη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων (ΣΠΟΣ) Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της ΠΟΕ Χρίστος Δημόπουλος και η γενική γραμματέας της ΠΟΕ Αθηνά Σωτηριάδου. Ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης ευχαρίστησε τον Πατούλη για τη διαχρονική εποικοδομητική συνεργασία και την έμπρακτη στήριξη του στα ποντιακά σωματεία απ΄όλες τις θέσεις στις οποίες έχει θητεύσει, επισημαίνοντας πως έχει συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια προβολής της παράδοσης του Ποντιακού Ελληνισμού. Παράλληλα κάλεσε τον Περιφερειάρχη να δρομολογηθούν κοινές δράσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, υπογραμμίζοντας τη σημασία να πρωτοστατεί η Αττική, σε αυτές τις πρωτοβουλίες.

(Φωτ.: patt.gov.gr)

Ο Γιώργος Πατούλης επισήμανε κατά τη συζήτηση πως η στήριξη της περιφέρειας σε όλους τους ποντιακούς συλλόγους και σωματεία είναι αυτονόητη και δεδομένη.

«Θα συνδράμουμε με κοινές πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις στην προσπάθεια να διατηρηθούν τα ήθη, τα έθιμα και οι πολιτισμικές παραδόσεις του Ποντιακού Ελληνισμού από τις σύγχρονες γενιές. Βούληση μας είναι η Αττική να λειτουργήσει ως μήτρα από την οποία θα μεταλαμπαδευθούν η μακραίωνη ιστορία και οι παραδόσεις που τονώνουν τη συνείδηση και ενότητα μας ως Έθνος» τόνισε. Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε πως θα υπάρχει μία διαρκής συνεργασία και διαβούλευση για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, προς αυτή την κατεύθυνση. Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα δημιουργίας μνημείου τιμής και μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό στην Αττική. Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας πως υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι στην Αττική, οι οποίοι εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της περιφέρειας όπου θα μπορούσε να στηθεί το μνημείο, όπως είναι το Πάρκο Τρίτση το οποίο, όπως επισήμανε, είναι στη διαδικασία ανάπλασης με την προοπτική να γίνει Πάρκο των Εθνών.

«Είναι χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη για να διδαχθούν οι νεότερες γενιές για όλες τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε ο Ποντιακός Ελληνισμός. Θα είμαστε δίπλα στον Ποντιακό ελληνισμό και θα στηρίξουμε την προσπάθεια τους για τη διατήρηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Δεν ξεχνάμε», τόνισε ο Γιώργος Πατούλης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.