ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας φώτισε τον ουρανό με την άσβεστη φλόγα των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Ο «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας φώτισε τον ουρανό με την άσβεστη φλόγα των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας ο «Φάρος»)
21 Μάι
0
Σχόλια

Ο «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας φώτισε τον ουρανό με την άσβεστη φλόγα των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ξημερώνοντας 19 Μαϊου, ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας ο «Φάρος» φώτισαν τον ουρανό με την άσβεστη φλόγα των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την ίδια ημέρα 19 Μαϊου άναψαν ένα κεράκι στη μνήμη τους. Διαφορετικές φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, λόγω της πανδημίας του covid 19.

Παρόλα αυτά ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», τίμησε τα θύματα της γενοκτονίας με διάφορες δράσεις.

Αρχές Μαΐου, δημιουργήθηκε ένα βιντεάκι ως ένδειξη μνήμης, οπού οι νέοι του Συλλόγου, δήλωναν οτι «Είμαστε αυτοί που δεν Γενοκτονήθηκαν!» και κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μεγάλη απήχηση από πόντιους και μή. «Ξημερώνοντας 19 Μαΐου, ο ουρανός φώτισε με την άσβεστη φλόγα των προγόνων μας, με τα ιπτάμενα φαναράκια που ύψωσαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου, από τις ταράτσες των σπιτιών τους σε όποια περιοχή βρισκόντουσαν (Αγία Βαρβάρα, Αιγάλεω, Κορυδαλλό, Περιστέρι, Νίκαια), στέλνοντας λάμψεις για κάθε ψυχή που έμεινε εκεί…. στα ματωμένα χώματα του Πόντου» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας ο «Φάρος»)

Την ίδια ημέρα 19 Μαΐου, οι χτύποι του νταουλιού του Γιωργάκη Μουρατίδη αντήχησαν μπροστά στο μνημείο αγώνων και θυσιών του Ποντιακού Ελληνισμού στην πόλη της Αγίας Βαρβάρας, σύντομη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, τηρώντας τα μέτρα προστασίας. Σε μια έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα η πρόεδρος του Συλλόγου Σοφία Σαββίδου μοίρασε σε όλους ένα κεράκι, τόνισε τον όρο της γενοκτονίας και ο πάτερ Γεράσιμος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση. Ο ήχος της λύρας του Σταύρου Σαββίδη και του Γιώργου Κυριακίδη, έδωσαν το έναυσμα να σιγοτραγουδήσουν όλοι μαζί, με δάκρυα στα μάτια την «Πατρίδα μ’ έχασα» αλλά και «Η Ρωμανία κι αν πέρασε ανθεί κι φέρει κι άλλο!».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.