ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Καθήλωσε τους παρευρισκόμενους το δρώμενο που παρουσίασε «Ο Φάρος» στην πλατεία Κλαυθμώνος
Καθήλωσε τους παρευρισκόμενους το δρώμενο που παρουσίασε «Ο Φάρος» στην πλατεία Κλαυθμώνος
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
12 Ιούν
0
Σχόλια

Καθήλωσε τους παρευρισκόμενους το δρώμενο που παρουσίασε «Ο Φάρος» στην πλατεία Κλαυθμώνος

Στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο κέντρο της Αθήνας, ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», έβαλε τα πανό του για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, το λάβαρο του και εκπροσώπησε επάξια την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (ΠΟΕ) και το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων (ΣΠΟΣ) Νοτίου Ελλάδας και Νήσων, στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) σε συνεργασία με άλλους οικολογικούς φορείς, την ΕΥΔΑΠ και τον Σύνδεσμο Κρητών Επιστημόνων.

Το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουνίου 2019, έγινε τετράωρο αφιέρωμα στο θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Από τις 6 το απόγευμα ξεκίνησαν οι εισηγήσεις για το θέμα από τους ομιλητές: Γιώργο Βαρυθυμιάδη πρόεδρος του ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδας και Νήσων, Αθηνά Σωτηριάδου αντιπρόεδρος της ΠΟΕ, Σοφία Σαββίδου πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», Γιώργο Χατζηελευθερίου λαογράφος–ερευνητής, Κώστα Αποστολόπουλο δημοτικός συμβουλος του δήμου Αθηναίων, Σταύρος Θεοφανίδης  καθηγητής Παντείου πανεπιστημίου και Κυριάκο Μπατσάρα πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων. Συντονιστής του πάνελ ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ και Καθηγητής Πανεπιστημίου, γεωλόγος–χημικός Παναγιώτης Χριστοδουλάκης.

Ορισμένοι από τους ομιλητές της εκδήλωσης (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)

Στις οκτώ το βράδυ ακολούθησε μια μουσικοχορευτική–αφηγηματική παράσταση, όπου την καλλιτεχνική επιμέλεια, είχε αναλάβει η Σοφία Σαββίδου, προκαλώντας το ενδιαφέρον τόσο των παρευρισκομένων, όσο και των περαστικών, τουρίστες, επιβάτες λεωφορείων κλπ όπου φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπουσαν την παράσταση με τα κινητά τους. Μουσικά συνόδευσαν την παράσταση ο Σταύρος Σαββίδης, ο Γιώργος Κυριακίδης, ο Αλέξανδρος Μιμίδης, και ο Παύλος Σταματίδης. Ενώ συμμετείχαν και μέλη των χορευτικών τμημάτων του «Φάρου».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.