ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΠΑΚΟΕ: Με αναφορές στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου οι φετινές εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος
ΠΑΚΟΕ: Με αναφορές στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου οι φετινές εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος
04 Ιούν
0
Σχόλια

ΠΑΚΟΕ: Με αναφορές στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου οι φετινές εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Αναφορές στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου —ενόψει της επετείου των 100 χρόνων— θα έχει το φετινό τριήμερο εκδηλώσεων του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αύριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Παρασκευή 7 Ιουνίου.

Θα είναι αφιερωμένες στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, στην διαχείριση νερού, ενέργειας και τροφής.

Σήμερα στις 18:00 ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων (ΣΠΟΣ) Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) θα φέρει στο επίκεντρο της εκδήλωσης το ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» θα παρουσιάσει ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Οι ομιλητές που θα πλαισιώσουν το πάνελ θα είναι ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο λαογράφος–συγγραφέας Γιώργος Χατζηελευθερίου, η πρόεδρος του «Φάρου» Αγίας Βαρβάρας Σοφία Σαββίδου και ο Σταύρος Θεοφανίδης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.