ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | To Cosmote History τιμά την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων με ειδικές προβολές και ντοκιμαντέρ
To Cosmote History τιμά την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων με ειδικές προβολές και ντοκιμαντέρ
(Φωτ.: bankingnews.gr)
17 Μάι
0
Σχόλια

To Cosmote History τιμά την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων με ειδικές προβολές και ντοκιμαντέρ

Για τα 101 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων το Cosmote History τιμά την επέτειο, προβάλλοντας επιλεγμένα ντοκιμαντέρ και εκπομπές, με θέμα τα γεγονότα της περιόδου. Ειδικότερα, την Δευτέρα 18/5 και την Τρίτη 19/5 οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν:

  • Το ντοκιμαντέρ «Πόντος: Μνήμες στην ομίχλη του παρελθόντος» του Γιώργου Δεμίρ, με πρωτότυπη μουσική επένδυση από την Ευανθία Ρεμπούτσικα.
  • Το ντοκιμαντέρ, το οποίο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο πλαίσιο του 20ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει την ιστορία ενός νεαρού από τη Σμύρνη, που με αφορμή καίρια ερωτήματα γύρω από το Ποντιακό Ζήτημα, οδηγείται στην αναζήτηση του παρελθόντος του και στη συνειδητοποίηση μιας νέας ταυτότητας (Δευτέρα 18/5, 22:00, COSMOTE HISTORY HD).
  • Το αφιερωμένο στα γεγονότα της περιόδου επεισόδιο της Μηχανής του Χρόνου με τίτλο «Η Γενοκτονία των Ποντίων». Μέσα από μαρτυρίες, οικογενειακές ιστορίες και «άγνωστες» δίκες των Νεότουρκων, ο Χρίστος Βασιλόπουλος αφηγείται το συγκλονιστικό χρονικό της Γενοκτονίας των Ποντίων (Δευτέρα 18/5, 21:00, COSMOTE HISTOTY HD).
  • Το τρίτο επεισόδιο της σειράς παραγωγής της COSMOTE TV «Ο Μάης του Πόντου», το οποίο καταγράφει βήμα-βήμα τα γεγονότα που οδήγησαν στη Γενοκτονία των Ποντίων έως την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης, το 1923 (Τρίτη 19/5, 22:00, COSMOTE HISTORY HD).

Πηγή: bankingnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.