ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Κι Ανασπάλλω!» μια πρωτοβουλία χρέους και καθήκον του θίασου «Τεμετέρ» για τους Έλληνες του Πόντου (βίντεο)
«Κι Ανασπάλλω!» μια πρωτοβουλία χρέους και καθήκον του θίασου «Τεμετέρ» για τους Έλληνες του Πόντου (βίντεο)
15 Μάι
0
Σχόλια

«Κι Ανασπάλλω!» μια πρωτοβουλία χρέους και καθήκον του θίασου «Τεμετέρ» για τους Έλληνες του Πόντου (βίντεο)

«Κι Ανασπάλλω!» ονομάζεται η πρωτοβουλία «χρέους» και καθήκον του θιάσου «Τεμετέρ» που έχει ήδη ξεκινήσει από την περασμένη Τρίτη 11 Μαΐου, ενόψει της επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει σε ένα γενικότερο πλαίσιο δράσης και τιμής για φέτος τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό λόγο των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον καταξιωμένο πόντιο ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη.

Η δράση που αποτελεί ένα αφιέρωμα για την 19η Μαΐου, θα «τρέξει» μέχρι το τέλος Μαΐου και θα ακουστούν 353 φωνές —συμβολικά για τις 353.000 χιλιάδες γενοκτονημένων Ελλήνων του Πόντου— σε βίντεο των είκοσι δευτερολέπτων ανά έξι κάθε μέρα. «19 μάη: ημέρα… χρόνος… μνήμη…. αγώνας… δικαίωση! 353 καρδιές χτυπούν για τις 353.000 ψυχές!» αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών. Ο Τάκης Βαμβακίδης είναι καλλιτεχνικός υπεύθυνος της συγκεκριμένης δράσης, συμμετέχει ο Θεόδωρος Αλεπίδης ενεργός στα ποντιακά δρώμενα, χορευτής και υπεύθυνος για το ντοκιμαντέρ «ΠΟΝΤΟΣ… Ο τόπος της καρδιάς μου» που κυκλοφόρησε πριν από μερικές εβδομάδες και επίσης με ο σκηνοθέτης Γιάννη Σαννιώτη.

«353 ανάσες, κραυγές, ψίθυροι σε μορφή video των είκοσι δευτερολέπτων θα δυναμώσουν την φωτιά: Ούτε Βήμα Πίσω για την αλήθεια την δικαιοσύνη και την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας!» αναφέρετε επίσης στην ανακοίνωση. Η παρουσία και δράση όλων των συμμετεχόντων στην προσπάθεια είναι εθελοντική. Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα τα βίντεο θα έχουν και απόδοση στην Ελληνική νοηματική γλώσσα. «Ευχαριστούμε την Αλίκη Αλεξιάδη για την απόδοση στην νοηματική γλώσσα και την Εριέττα Τερζή προπτυχιούχο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας» αναφέρει ο Τάκης Βαμβακίδης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.