ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δεν ξεχνώ και προστατεύω — Αγοράζεις μια μάσκα και βοηθάς έναν ηθοποιό
Δεν ξεχνώ και προστατεύω — Αγοράζεις μια μάσκα και βοηθάς έναν ηθοποιό
(Φωτ.: Πέτρος Παναγιωτόπουλος)
06 Μάι
0
Σχόλια

Δεν ξεχνώ και προστατεύω — Αγοράζεις μια μάσκα και βοηθάς έναν ηθοποιό

Από σήμερα είναι διαθέσιμες στο e-shop του ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr οι μάσκες προστασίας με τον αετό των Κομνηνών και το σύνθημα «Η Ρωμανία κι αν ‘πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο». Προχωρήσαμε στην υλοποίηση της ιδέας του μαθηματικού και στρατηγικού σύμβουλου Νίκου Λυγερού, διότι με την επέτειο της 19ης Μαΐου τιμούμε την μνήμη των γενοκτονημένων και προστατεύουμε τους αθώους απ’ τη βαρβαρότητα. Μια βαρβαρότητα όπως αυτή που αντιμετωπίζει σήμερα ολόκληρη η ανθρωπότητα με την πανδημία του κορωνοϊού.

Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι ακόμα και σε φάση πανδημίας, δεν ξεχνούμε την βαρβαρότητα που έχουμε υποστεί από το τουρκικό καθεστώς.

Όπως δεν ξεχνάμε επίσης και τους ηθοποιούς της χώρας μας —πόντιους και μη— οι οποίοι πλήττονται λόγω αυτής της κατάστασης που έχει επιφέρει η πανδημία. Δεν ξεχνάμε τις στιγμές γέλιου, συγκίνησης, φόβου αλλά και όλων των συναισθημάτων που μας χάρισαν μέσω της τηλεόρασης, του κινηματογράφου αλλά και του θεατρικού σανιδιού. Πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός και η τέχνη βάλλονται βάναυσα αυτή τη περίοδο και μας χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε. Για αυτό τον λόγο προχωράμε στην δωρεά του 100% του κέρδος των προστατευτικών μασκών στο κοινωφελές, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό ίδρυμα «Το Σπίτι του Ηθοποιού».

Για εμάς, σημασία έχει να φανεί ότι η μάσκα προστατεύει το πρόσωπο που τη φορά κι αυτό δεν ξεχνά τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Έτσι το μήνυμα προς όλους θα είναι ξεκάθαρο, αφού θα δείχνει ότι όσο δύσκολη και να είναι η κατάσταση, οι άνθρωποι, οι συνεχιστές των επιζώντων δεν ξεχνούν την πράξη βαρβαρότητας, το έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Τέλος, ελπίζουμε ότι θα στηρίξετε αυτήν μας την προσπάθεια.

Ποιο είναι «Το σπίτι του ηθοποιού»;
«Το Σπίτι του Ηθοποιού» είναι μια ιδέα της προέδρου Άννας Φόνσου κι ένας τίτλος που το καθιέρωσε εδώ και 25 χρόνια. Πρόκειται για ένα ίδρυμα κοινωφελές, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα το οποίο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Οικονομικών, Παιδείας και Υγείας. Βασικός σκοπός του Ιδρύματος είναι η φιλοξενία ηθοποιών που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Επίσης στους σκοπούς του ιδρύματος είναι η ενεργή παρέμβαση στην πολιτιστική ζωή με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, η προώθηση με κάθε μέσο της καλλιτεχνικής δημιουργίας, η δημιουργία χώρων πολιτιστικής έκφρασης, η δημιουργία βιβλιοθήκης καθώς και η δημιουργία Θεάτρου του Δρόμου.

Έχει στην κυριότητά του δύο κτίρια τα οποία βρίσκονται στην οδό Παναθηναίων 1 και Παναθηναίων 5, στα Πατήσια. Το αρχικό κεφάλαιο για την αγορά τους καλύφθηκε από την Άννα Φόνσου, η οποία μέχρι και σήμερα συνδράμει οικονομικά για τη λειτουργία και την κάλυψη διάφορων αναγκών του Ιδρύματος. Στο πρώτο κτίριο διαμορφώθηκαν ξενώνες όπου από τα εγκαίνια στις 15 Απριλίου 2013 φιλοξενούνται ηθοποιοί που έχουν ανάγκη βοήθειας. Βάση των «σκοπών του καταστατικού», το Ίδρυμα συμπαραστέκεται και σε καλλιτέχνες που δεν φιλοξενούνται στο χώρο του, ηθικά και οικονομικά προσφέροντάς τους σίτιση και ιατροφαρμακευτική κάλυψη (υπάρχει συνεργασία–συμφωνία με ιατρούς και ιατρικά κέντρα). Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

Δεν ξεχνώ και προστατεύω!!!

ΥΓ. Μπορείτε να παραγγείλετε τις μάσκες σας εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.