Νίκος Λυγερός: «Δεν ξεχνώ και προστατεύω»
(Φωτ.: lygeros.org)
01 Μάι
0
Σχόλια

Νίκος Λυγερός: «Δεν ξεχνώ και προστατεύω»

Στο πλαίσιο της επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, είναι πολλοί που δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν λόγω της πανδημίας ή ακόμα και της σταδιακής άρσης των μέτρων. Αντί να προσπαθεί ο καθένας να σκεφτεί μια παράλογη και επικίνδυνη συγκέντρωση, να θυμηθεί ότι η επέτειος σημαίνει ότι τιμάς την μνήμη των γενοκτονημένων και προστατεύεις τους αθώους απ’ τη βαρβαρότητα.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος να γίνει αυτό είναι να φτιάξουμε μάσκες με τα χρώματα του Πόντου ή ακόμα και τον αετό του Πόντου. Έτσι θα περάσουμε το μήνυμα ότι ακόμα και σε φάση πανδημίας, δεν ξεχνούμε την βαρβαρότητα που έχουμε υποστεί από το τουρκικό καθεστώς. Άλλωστε μπορούν να μπουν και συνθήματα.

Σημασία έχει να φανεί ότι η μάσκα προστατεύει το πρόσωπο που τη φορά κι αυτό δεν ξεχνά τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Έτσι το μήνυμα και προς τους ξένους θα είναι ξεκάθαρο, αφού θα δείχνει ότι όσο δύσκολη και να είναι η κατάσταση οι άνθρωποι, οι συνεχιστές των επιζώντων δεν ξεχνούν την πράξη βαρβαρότητας, το έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Νίκος Λυγερός

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.