Νίκος Λυγερός: «Η αξία της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου»
(Φωτ.: paratiritis-news.gr)
12 Μάι
0
Σχόλια

Νίκος Λυγερός: «Η αξία της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου»

Επειδή φέτος η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου γίνεται αιωνόβια είδαμε ειδικές αναφορές σε αυτήν τόσο στην παρέλαση της Βοστώνης όσο και της Νέας Υόρκης.

Η ομογένεια έδειξε το παράδειγμα της αντίστασης στη λήθη και στους συμβιβασμούς.

Τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά έγιναν οι διαλέξεις για την αιωνόβια γενοκτονία και ετοιμάζονται οι ανάλογες στην Ευρώπη και ειδικά στο κέντρο της στις Βρυξέλλες. Είναι λοιπόν σημαντικό και στην Ελλάδα να αξιοποιήσουμε αυτή την εκατονταετία και να μην σπαταλούμε χρόνο κάνοντας συμβατικές εκδηλώσεις που απλά θυμίζουν τις προηγούμενες.

Με το πρακτικό παράδειγμα τους οι Αρμένιοι έδειξαν ότι στην εκατονταετία τους μπόρεσαν και υποστήριξαν και άλλες αναγνωρίσεις άλλων γενοκτονιών πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερα στο πλαίσιο της διεθνοποίησης, διότι όλοι έμαθαν για αυτούς που αναγνώρισαν τους άλλους. Μάλιστα χάρη σε αυτό το πλαίσιο αναγνώρισαν και τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Φέτος στην εκατονταετία δεν πρέπει να περιμένουμε όλοι από τους άλλους, πρέπει και εμείς να πράττουμε το πρέπον.

Μπορεί να μην υπάρχει καμία βοήθεια από την κυβέρνηση για λόγους ιδεολογικούς, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, διότι οι ίδιοι οι σύλλογοι και βέβαια σε παμποντιακό επίπεδο μπορούν να δημιουργήσουν γεγονότα εξωστρέφειας που θα υποστηρίξουν τις κινήσεις μας στο εξωτερικό, έτσι ώστε να πετύχουμε και άλλες αναγνωρίσεις. Όλα λοιπόν εξαρτώνται από εμάς και τις δράσεις μας, διότι φέτος συναντούμε την ιστορία σε κάθε περίπτωση αφού η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου γίνεται αιωνόβια.

Νίκος Λυγερός

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.