ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Νίκος Λυγερός: Μίλησε για την διακύρηξη του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των αυτόχθονων λαών στις ΗΠΑ
Νίκος Λυγερός: Μίλησε για την διακύρηξη του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των αυτόχθονων λαών στις ΗΠΑ
(Φωτ.: anamniseis.net)
26 Απρ
0
Σχόλια

Νίκος Λυγερός: Μίλησε για την διακύρηξη του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των αυτόχθονων λαών στις ΗΠΑ

Η διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των Αυτοχθόνων Λαών βρέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών «Πύρρος», το Γυναικείο Τμήμα «Θυγατέρες της Ηπείρου» καθώς επίσης και ο Σύλλογος Χειμαρριωτών Νέας Υόρκης «Σπύρος Μήλιος».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας, 15ης Απριλίου 2019 στο Ηπειρώτικο Σπίτι στην Αστόρια και είχε ως κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Λυγερό.

Τον ομιλητή προλόγισαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» Κωνσταντίνος Τσιούρης και η πρόεδρος των Χειμαρριωτών Άννα Νότη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Δημήτρης Φιλιππίδης και ο πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας  Θεόδωρος Παυλάκος.

Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τα δικαιώματα του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, τα οποία απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις συμπεριλαμβανομένης και της Διακήρυξη του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα Αυτοχθόνων Λαών, η οποία επικυρώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με το ψήφισμα 61/295 της 13ης Σεπτεμβρίου 2007.

Αμέσως μετά η υπεύθυνη του Λαογραφικού Μουσείου Χρυσούλα Ζηκοπούλου ξενάγησε τους Βορειοηπειρώτες και τους προσκεκλημένους στο Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στον τρίτο όροφο του Ηπειρώτικου Σπιτιού και το οποίο είναι το μόνο ολοκληρωμένο ομογενειακό λαογραφικό μουσείο στη Νέα Υόρκη. Δείτε εδώ ολόκληρη την διάλεξη του Νίκου Λυγερού.

Πηγή: anamniseis.net

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.