ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η συναυλία «Δέηση Πόντου» θα προβληθεί από την ΕΡΤ3 ανήμερα της 19ης Μαΐου
Η συναυλία «Δέηση Πόντου» θα προβληθεί από την ΕΡΤ3 ανήμερα της 19ης Μαΐου
(Φωτ.: program.ert.gr)
13 Μάι
0
Σχόλια

Η συναυλία «Δέηση Πόντου» θα προβληθεί από την ΕΡΤ3 ανήμερα της 19ης Μαΐου

Μαγνητοσκοπημένη θα προβληθεί η μουσικοθεατρική συναυλία «Δέηση Πόντου» αφιερωμένη στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου —η οποία έλαβε χώρα την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 στην Μονή Λαζαριστών στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης— ανήμερα της 19ης Μαΐου 2020 στο κανάλι της ΕΡΤ3 στις 21:00

Η διάρκεια της παράστασης είναι 106 λεπτά.

Στην σκηνή συνέπραξαν κορυφαίοι ηθοποιοί και μουσικοί του νεοελληνικού και παραδοσιακού ρεπερτορίου σε μια εναλλαγή κειμένων από αναλόγιο, μουσικές του Πόντου, της Σμύρνης , Οπερετικά, έντεχνα της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας. Στον κύριο καμβά πρωταγωνιστής ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας που αφηγούμενος τα κείμενα στην νεοελληνική του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 Γιώργου Γεωργιάδη αναπαράστησε με ζωτικότητα και ρεαλισμό την τοιχογραφία των τραγικών γεγονότων της εποχής 1914-1923 που συγκλόνισαν τον Ελληνισμό της Ανατολής.

Στα μουσικά μέρη έθελξαν με την παρουσία τους η Ελένη Τσαλιγοπούλου —για πρώτη φορά δημόσια σε ιστορικά ποντιακά τραγούδια— οι Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, οι Αλέξης Παρχαρίδης και Χρήστος Χαλκιάς με την συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας κλασικών και παραδοσιακών οργάνων υπό την επιμέλεια του Χρήστου Κεμανετζίδη. Ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή της Βερόνικα Αργέντζη με θεατρικό μονόλογο «Η ωδή ενός μή γαμου». Σολίστες οι λυράρηδες Χρήστος Καλιοντζίδης και Γιώργος Ατματσίδης. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο δήμος Παύλου Μελά και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την στήριξη των συλλόγων της Ποντιακής Διασποράς στην Γερμανία: Μονάχου, Νυρεμβέργης, Κολωνίας, Αμβούργου, Μπάγκναγκ και Βούπερταλ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.