ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Δέηση Πόντου»: Μια παράσταση αφιερωμένη στη Γενοκτονία στη Μονή Λαζαριστών
«Δέηση Πόντου»: Μια παράσταση αφιερωμένη στη Γενοκτονία στη Μονή Λαζαριστών
(Φωτ.: webtv.ert.gr)
17 Ιαν
0
Σχόλια

«Δέηση Πόντου»: Μια παράσταση αφιερωμένη στη Γενοκτονία στη Μονή Λαζαριστών

Ο Δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ νομού Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν τη «Δέηση Πόντου», μια παράσταση λόγου, ήχων και εικόνων αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Η αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, με ελεύθερη είσοδο, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός της Μονής Λαζαριστών, στη Σταυρούπολη, με ώρα έναρξης 20.00.

Η μνήμη δεν είναι παρελθόν, είναι σπόρος της σκέψης και του καρπού. Έχουμε χρέος να διατηρούμε τη μνήμη, για να μπορούμε να θυμόμαστε, να στοχαζόμαστε και γιατί όχι και να συγχωρούμε. Αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσουμε! Τις κραυγές των νηπίων, τους ρόγχους των απαγχονισθέντων, τις πατημασιές των πεταλωμένων, τον ανίκητο πόνο των βιασθέντων, την οργή των μαρτύρων και μαρτυρησάντων, το περήφανο βλέμμα του Πόντου. («Οι κραυγές των άφωνων νεκρών περιμένουν», Κωνσταντίνος Φωτιάδης).

Πηγή: thesstoday.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.