ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συγκίνηση στη συναυλία μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στα Τρίκαλα (βίντεο)
Συγκίνηση στη συναυλία μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στα Τρίκαλα (βίντεο)
08 Απρ
0
Σχόλια

Συγκίνηση στη συναυλία μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στα Τρίκαλα (βίντεο)

Μία μοναδική συναυλία μνήμης για τη συμπλήρωση των 100 ετών από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων «Αθανάσιος Τριγώνης», η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο διευθυντής της σχολής πάτερ Αθανάσιος Τύμπας.

Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε το κλείσιμο μιας τριλογίας ποιοτικών εκδηλώσεων με ιστορικό περιεχόμενο που οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών με την προτροπή και τις ευλογίες του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου κκ Χρυσοστόμου αφιερωμένες στις αλησμόνητες και αλύτρωτες πατρίδες του ελληνισμού. Προηγήθηκαν οι συναυλίες: τον Απρίλιο του 2018, «Σεργιάνι στην Μουσική της Πόλης» και τον Απρίλιο του 2017, «Η Σμύρνη μάνα καίγεται».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Νομού Τρικάλων, ο γνωστός Πόντιος τραγουδιστής Αλέξης Παρχαρίδης και ο δεξιοτέχνης στην ποντιακή λύρα, μουσικός Γιάννης Τσανασίδης, ενώ μαέστρος της χορωδίας ήταν ο Νεκτάριος Παπαγεωργίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος και ο Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου πιστών την μητρόπολης αλλά και φίλων της Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Νομού Τρικάλων.

Πηγή: trikalaola.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.