ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η ΠΟΕ συμμετείχε στον εορτασμό της 199ης επετείου της Κηρύξεως της Επαναστάσεως του 1821 (φωτο)
Η ΠΟΕ συμμετείχε στον εορτασμό της 199ης επετείου της Κηρύξεως της Επαναστάσεως του 1821 (φωτο)
(Φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
27 Φεβ
0
Σχόλια

Η ΠΟΕ συμμετείχε στον εορτασμό της 199ης επετείου της Κηρύξεως της Επαναστάσεως του 1821 (φωτο)

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, ο εορτασμός της 199ης επετείου της Κηρύξεως της Επαναστάσεως του 1821, όπου η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος συμμετείχε και φέτος με εκπροσώπους της.

Ο Σύλλογος Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αναβίωσε τη μνήμη του Ιερού Λόχου, του πρώτου Ελληνικού τακτικού στρατιωτικού σώματος, υπό την ηγεσία του Αρχηγού της Επαναστάσεως Αλέξανδρου Υψηλάντη ενώ η φιλαρμονική πλέον στις επετειακές εκδηλώσεις της Επαναστάσεως του 1821 ενδύεται με πιστό αντίγραφο της στολής των Ιερολοχιτών.

Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών που φυλάσσεται η καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη εδώ και 160 χρόνια και ακολούθησε μεγαλειώδης πομπή και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, παρουσία και της Προεδρικής Φρουράς. Στην κεντρική εκδήλωση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο συμμετείχαν σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, με τις παραδοσιακές φορεσιές τους.

«Ο Ιερός Λόχος Αναγεννάται στην Ιερή Πόλη» πραγματοποιήθηκε πέρυσι στις 24 Φεβρουαρίου 2019, επέτειο της Κηρύξεως της Επαναστάσεως. Στις 24 Φεβρουαρίου του 1821 ο Αλέξανδρος Υψηλάντης ύψωσε την επαναστατική σημαία στο Ιάσιο της Μολδοβλαχίας και εξέδωσε επαναστατική προκήρυξη «Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος»

Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου της ΠΟΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.