ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πέθανε ο πρώτος πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ Γιώργος Τσορακλίδης — Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕ
Πέθανε ο πρώτος πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ Γιώργος Τσορακλίδης — Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕ
19 Φεβ
0
Σχόλια

Πέθανε ο πρώτος πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ Γιώργος Τσορακλίδης — Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕ

Την τελευταία του πνοή άφησε την Δευτέρα, στο Μόναχο όπου και διέμενε, ο πρώτος πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ, Γιώργος Τσορακλίδης.

Ήταν ένας από τους πρωτοπόρους στη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, και με συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Με καταγωγή από την Κωνσταντία του νομού Πέλλας, στα τέλη της δεκαετίας του 1970 πρωτοστάτησε μαζί με τους Γιάννη και Χρήστο Παπαδόπουλο στη δημιουργία μιας ομοσπονδίας Ποντίων στην Ευρώπη. Διετέλεσε πρώτος πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ (πρώην Δυτικής Γερμανίας), ενώ ήταν και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου και πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου. Συμμετείχε ενεργά στα διεθνή συνέδρια, αλλά και στη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων και στο Ίδρυμα «Παλλάδιον».

ΠΟΕ: «Η ΠΟΕ εκφράζει τα θερμά της συλληπητήρια για τον συμπατριώτη μας Γιώργο Τσορακλίδη».
Ανακοίνωση εξέδωσε χθες η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) όπου εκφράζει την οδύνη της για τον χαμό του Γιώργου Τσορακλίδη και αναφερόμενη στο έργο του δηλώνει ότι ήταν «ένας εξαίρετος συμπατριώτης μας με μεγάλη προσφορά στον ποντιακό χώρο, συμμετείχε ενεργά σε διεθνή συνέδρια του ποντιακού ελληνισμού, στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στις 13:00, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στο Μόναχο.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.