ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η «Τραπεζούντα Φυλής» έκοψε την βασιλόπιτά της (φωτο, βίντεο)
Η «Τραπεζούντα Φυλής» έκοψε την βασιλόπιτά της (φωτο, βίντεο)
(Φωτ.: Πέτρος Παναγιωτόπουλος)
10 Φεβ
0
Σχόλια

Η «Τραπεζούντα Φυλής» έκοψε την βασιλόπιτά της (φωτο, βίντεο)

Στην κατάμεστη αίθουσα της Ποντιακής Στέγης Ποντίων Φυλής «Νίκος Σαββουλίδης», έκοψε την Βασιλόπιτά του ο Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα» την Κυριακή 02 Φεβρουαρίου.

Η παρουσία των φίλων και μελών του Συλλόγου ήταν δυναμική όπως κάθε χρονιά, δίνοντας έτσι την ώθηση να συνεχίσει ο Σύλλογος το έργο που ήδη προσφέρει στην διατήρηση και διάδοση του ποντιακού πολιτισμού.

Η αίθουσα του Συλλόγου ήταν κατάμεστη από κόσμο (φωτ.: Πέτρος Παναγιωτόπουλος)

Η εκδήλωση άρχισε με τον χαιρετισμό από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «Τραπεζούντας» Κική Ξανθοπούλου η οποία έκανε μια αναφορά στις 11 δραστηριότητες του Συλλόγου. Στην συνέχεια, δυο από τους μαθητές (Δημήτρης Ηλιάδης και Αλέξανδρος Χαζαρίδης) του τμήματος εκμάθησης ποντιακής λύρας έδωσαν μια μικρή παράσταση αποτέλεσμα των μαθημάτων που κάνουν με τον υπεύθυνο διδασκαλίας Γιώργο Παπαδόπουλο. Συγκεκριμένα έπαιξαν τις μελωδίες από τα τραγούδια η κόρ’ επήεν σον παρχάρ, σεράντα μήλα κόκκινα και εκάην και το Τσάμαπσιν.

Οι μαθητές Δημήτρης Ηλιάδης και Αλέξανδρος Χαζαρίδης έπαιξαν μελωδίες από τρία γνωστά τραγούδια (φωτ.: Πέτρος Παναγιωτόπουλος)

Εν συνεχεία,το μικρό χορευτικό τμήμα παρουσίασε το δικό του πρόγραμμα όπου αποτελούταν από τους χορούς: ομάλ Κερασούντος, τικ’ Ίμερας, τρυγόνα Τραπεζούντας, τικ’ Τόνγιας, σερανίτσα και κότσαρι. Τα παιδιά στην λύρα συνόδευσε ο Γιώργος Κουλαξουζίδης και στο νταούλι ο Φίλιππος Παρχαρίδης. Χοροδιδασκάλα είναι η Σοφία Δαμιανίδου-Σαββουλίδου.

Το μικκρό χορευτικό του Συλλόγου απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των περευρισκομένων (φωτ.: Πέτρος Παναγιωτόπουλος)

Μετά απο την παράσταση των παιδιών, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών και κτήτωρ της Ιεράς Μονής Παναγίας Κανάλας Άνω Λιοσίων Φυλής Δωρόθεος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Συμεών Αδάκτυλος ευλόγησαν τη βασιλόπιτα κόβοντας και το πρώτο κομμάτι. Στη συνέχεια,το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Παπαδόπουλος ο οποίος μετα τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της στήριξης των μελών προς τον σύλλογο. Έπειτα έκοψε το κομμάτι του το οποίο και αφιέρωσε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών και κτήτωρ της Ιεράς Μονής Παναγίας Κανάλας Άνω Λιοσίων Φυλής Δωρόθεος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Συμεών Αδάκτυλος ευλόγησαν τη βασιλόπιτα κόβοντας και το πρώτο κομμάτι (φωτ.: Πέτρος Παναγιωτόπουλος)

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο εκπρόσωπος του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κώνστας Ευάγγελος, ο δήμαρχος Φυλής Παππούς Χρήστος, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Βαρυθυμιάδης Γεώργιος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων Δημόπουλος Χρήστος, η γενική γραμματέας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Σωτηριάδου Αθηνά, εκπρόσωποι ποτνιακών συλλόγων και φορέων.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Δημόπουλος Χρήστος, Κρητικός Γεώργιος, πρωτοπρεσβύτερος Συμεών Αδάκτυλος , Σιονίδης Γεώργιος, Επίσκοπος Δωρόθεος, Κότσιρας Γεώργιος, Παππούς Χρήστος, Παπαδόπουλος Γιάννης , Βαρυθυμιάδης Γιώργος (φωτ.: Πέτρος Παναγιωτόπουλος)

Επίσης, το παρών έδωσαν οι δάσκαλοι της σχολής πολεμικών τεχνών BG Academy Γιώργος Χαλκίδης και Μπάμπης Παπαδόπουλος καθώς και ο πρωταθλητής Ελλάδος και δάσκαλος kick boxing του συλλόγου Αλέξανδρος Μαυροματίδης ο οποιός και ζήτησε την στήριξη του κόσμου στον επερχόμενο αγώνα της 11ης Απριλίου  «Spartan’s Night 3», στον οποίο θα αγωνιστεί με Τούρκο αντίπαλο στο κλειστό γήπεδο Ζωφριάς (χορηγός επικοινωνίας είναι το ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr)

Πέτρος Παναγιωτόπουλος

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.