ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δώρα, ευχές και χαμόγελα πλημμύρισαν την «Τραπεζούντα» Φυλής στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου (φωτο)
Δώρα, ευχές και χαμόγελα πλημμύρισαν την «Τραπεζούντα» Φυλής στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου (φωτο)
Άποψη της αίθουσας «Παρακάθ'» του Συλλόγου κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης.
31 Δεκ
0
Σχόλια

Δώρα, ευχές και χαμόγελα πλημμύρισαν την «Τραπεζούντα» Φυλής στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου (φωτο)

Αφιερωμένο στα χάταλα του Καλλιτεχνικού Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα» ήταν το χθεσινό απόγευμα, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο διοργάνωσε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή στην αίθουσα «Παρακάθ’» του συλλόγου, με επίτιμο καλεσμένο τον… Άγιο Βασίλη, ο οποίος αφού ευχήθηκε στα παιδιά για τη νέα χρονιά, τους μοίρασε παιχνίδια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον πατέρα Συμεών, από την Παναγία Κανάλα Φυλής, ο οποίος έκανε πρώτα μια αναφορά στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και στη συνέχεια ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους για τη νέα χρονιά και το σημαντικό έργο που επιτελείται από το ΔΣ της «Τραπεζούντας».

Ο Αλέξανδρος Ιγνατιάδης και ο Ιάκωβος Παυλίδης σε μια αποκλειστική χριστουγεννιάτικη φωτογραφία

Ύστερα, τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά από το μικρό χορευτικό τμήμα του συλλόγου, που παρουσίασαν στιγμές της ποντιακής παράδοσης που γίνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων, ανάμεσά τους τα παραδοσιακά κάλαντα, τα Μωμο’έρια, το χριστοκούρ’, κ.ά. Οι ερμηνείες των μικρών «ηθοποιών» ήταν μοναδικές, γεμάτες ζωντάνια, χαμόγελα και επαγγελματισμό, γι’ αυτό και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Τα κείμενα και την οργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν η Σουζάνα Καλτουρουμίδου, υπεύθυνη του χορευτικού, και η Γεθσημανή Αδακτύλου, ειδική γραμματέας του συλλόγου.

Την εκδήλωση, επίσης, πλαισίωναν οι καλλιτέχνες Γιώργος Κουλαξουζίδης στο τραγούδι, Δημήτρης Μαυρίδης στη λύρα και στο τραγούδι και ο Φίλιππος Παρχαρίδης στο νταούλι, οι οποίοι έστησαν ένα ποντιακό γλέντι μέχρι το βράδυ. Ταυτόχρονα με το γλέντι στήθηκε κι ένας μεγάλος μπουφές, αποτελούμενος από διάφορα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα και ποντιακά εδέσματα, τα οποία είχε επιμεληθεί ο μάγειρας του συλλόγου, Γιώργος Ταραλίδης.

ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr / Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.