ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συνάντηση του βουλευτή της ΝΔ Σάββα Αναστασιάδη με τον συγγραφέα του βιβλίου «Κόκκινο ποτάμι» Χάρη Τσιρκινίδη
Συνάντηση του βουλευτή της ΝΔ Σάββα Αναστασιάδη με τον συγγραφέα του βιβλίου «Κόκκινο ποτάμι» Χάρη Τσιρκινίδη
(Φωτ.: livelagadas.gr)
01 Φεβ
0
Σχόλια

Συνάντηση του βουλευτή της ΝΔ Σάββα Αναστασιάδη με τον συγγραφέα του βιβλίου «Κόκκινο ποτάμι» Χάρη Τσιρκινίδη

Tον διπλωμάτη, ιστορικό ερευνητή, νομικό και συγγραφέα Χάρη Τσιρκινίδη υποδέχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης. Στη συνάντηση συμμετείχε και η γενική γραμματέας του Συνδέσμου Γυναικών Θεσσαλονίκης – Μακεδονίας « Εν Αθήναις», δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκη Στρατηλάτη.

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγιναν αναφορές στο βιβλίο του Τσιρκινίδη «Το Κόκκινο Ποτάμι».

«Το Κόκκινο Ποτάμι είναι το αίμα των αθώων που ζητάει δικαίωση» είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος ο συγγραφέας, αναφερόμενος σε όσα πραγματεύεται το βιβλίο του. Πρόκειται για ένα ιστορικό πολιτικό μυθιστόρημα το οποίο μέσω του Open TV μεταφέρει στους τηλεθεατές το ιστορικό δράμα, την τραγωδία, τις διώξεις και την γενοκτονία που υπέστη από το 1908 έως το 1925, ο Ελληνισμός της Ανατολής.

Στο πλαίσιο αυτό, και κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Τσιρκινίδης πρότεινε στον Αναστασιάδη να συμμετέχει μεταξύ των κεντρικών ομιλητών στην εκδήλωση με τον τίτλο « Το Κόκκινο Ποτάμι Ενώνει: Πόντο–Καππαδοκία–Σμύρνη–Θράκη» που διοργανώνει ο Συνδέσμος Γυναικών Θεσσαλονίκης – Μακεδονίας « Εν Αθήναις» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θεώρησε την πρόταση ιδιαίτερα τιμητική, ευχαρίστησε τον Τσιρκινίδη και την αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 στις 18:00 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Πηγή: thestival.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.