ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στους άξονες δράσης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων η Γενοκτονία των Ελλήνων
Στους άξονες δράσης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων η Γενοκτονία των Ελλήνων
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
21 Σεπ
0
Σχόλια

Στους άξονες δράσης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων η Γενοκτονία των Ελλήνων

Η Γενοκτονία των Ελλήνων (Ποντίων, Μικρασιατών, Θρακών κα.) εντάχτηκε στους άξονες δράσης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, από τον πρόεδρο της Επιτροπής και Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου παρουσία του γενικού γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη.

Ποιο συγκεκριμένα στον όγδοο άξονα ο Σάββας Αναστασιάδης τόνισε: «προτείνετε και προτείνω να φέρουμε το θέμα αυτό για συζήτηση στην επιτροπή, το είχα ζητήσει πάρα πολλές φορές στην προηγούμενη επιτροπή αλλά δεν έχει έρθει ποτέ για συζήτηση από τον προηγούμενο πρόεδρο, έτσι ώστε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε το θέμα αυτό της αναγνώρισης της γενοκτονίας να διεθνοποιηθεί και να ενταχθεί αν είναι δυνατών και στην ατζέντα της ελληνικής διπλωματίας. Το έχουμε βάλει και σε προηγούμενες συνεδριάσεις αλλά δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε».

Ενώ κλείνοντας τόνισε ότι: «Τώρα το θέμα την γενοκτονίας, όπως βλέπετε στην πρόταση μου δεν αναφέρομαι σε Γενοκτονία Ποντίων αλλά γενικότερα στην Γενοκτονία των Ελλήνων. Και αυτό διότι θεωρώ ότι και οι συμπατριώτες μας της Θράκης και της Μικράς Ασίας την ίδια περίοδο γενοκτονήθηκαν, άρα συζητάμε συνολικά για την γενοκτονία. Βεβαίως συμβολικά η Γενοκτονία των Ποντίων μπορεί να εορτάζετε στις 19 Μαίου, η Γενοκτονία των Μικρασιατών στις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συμπεριλαμβάνονται οι γενοκτονίες συνολικά».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.