ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΠΟΕ: «Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε είδους ρατσιστικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, απ' όπου κι αν προέρχονται»
ΠΟΕ: «Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε είδους ρατσιστικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, απ’ όπου κι αν προέρχονται»
27 Ιαν
0
Σχόλια

ΠΟΕ: «Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε είδους ρατσιστικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, απ’ όπου κι αν προέρχονται»

«Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός óπου για δεύτερη φορά, με αφορμή την ποδοσφαιρική της διαμάχη με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά τρόπο απαράδεκτο και προκλητικό, κάνει αναφορά στην καταγωγή του Ιβάν Σαββίδη ονομάζοντας τον Ρώσο, με καταφανέστατη υποτιμητική και προσβλητική διάθεση. Ο χαρακτηρισμός αυτός με εμφανή ρατσιστικά χαρακτηριστικά, θίγει ευθέως το σύνολο των Ελλήνων ποντιακής καταγωγής και κυρίως τους νεοπρόσφυγες συμπατριώτες μας απó την πρώην Σοβιετική Ένωση» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Και συνεχίζει: «Οι επιπόλαιοι και ανιστόρητοι συντάκτες του κειμένου με τον κατάπτυστο χαρακτηρισμό, φαίνεται να αγνοούν ή να προσπαθούν να αλλοιώσουν δύο ατράνταχτες αλήθειες.
1. Το αθλητικό σωματείο Ολυμπιακός ιδρύθηκε απó ποδοσφαιρόφιλους πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και αρκετοί ποντιακής καταγωγής.
2. Ο σημερινός ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, έλκει ποντιακή καταγωγή απó την πλευρά της μητέρας του (το γένος Υψηλάντη), στη μνήμη της οποίας χρηματοδότησε το μεγαλοπρεπές Μνημείο της Γενοκτονίας στην Πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά. Την πράξη αυτή, ο οργανωμένος ποντιακός χώρος εκτίμησε δεóντως και απέδωσε τις ευχαριστίες που αρμóζουν στον δωρητή»

Και καταλήγει: «Ο Σαββίδης δεν χρειάζεται την υπεράσπιση κανενός. Με τα έργα του και την κοινωνική του προσφορά έχει ήδη απαντήσει τελεσίδικα και αμετάκλητα σε ένα θέμα που ποτέ δεν θα έπρεπε να έχει δημιουργηθεί. H Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα κάθε είδους ρατσιστικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, απ’ óπου κι αν προέρχονται, σε οποιονδήποτε συμπατριώτη μας κι αν αποδίδονται. H Ομοσπονδία μας, σταθερά αντίθετη σε παρóμοια φαινόμενα, δεν θα επιτρέψει ποτέ την ποδοσφαιροποίηση του ποντιακού κινήματος με την ανάμειξη αλλότριων συμφερόντων, που
μοναδικó αποτέλεσμα θα είχαν την σύγχυση και τον αποπροσανατολισμó. καταδικάζει απερίφραστα κάθε είδους ρατσιστικούς και
υβριστικούς χαρακτηρισμούς, απ’ óπου κι αν προέρχονται, σε οποιονδήποτε συμπατριώτη μας κι αν αποδίδονται. Μένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στον στόχο μας, τον αγώνα για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πóντου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.