ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τα θύματα των Γενοκτονιών θα τιμηθούν σε ειδική εκδήλωση στις 9 Δεκεμβρίου
Τα θύματα των Γενοκτονιών θα τιμηθούν σε ειδική εκδήλωση στις 9 Δεκεμβρίου
09 Δεκ
0
Σχόλια

Τα θύματα των Γενοκτονιών θα τιμηθούν σε ειδική εκδήλωση στις 9 Δεκεμβρίου

Το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών, σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή, την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας, την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και την Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση, με θέμα: «9η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα μνήμης και αξιοπρέπειας για τα θύματα των Γενοκτονιών».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (οδός Ακαδημίας 50) με ομιλητές τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη και τον πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Δημήτρη Βερβεσό.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο πρέσβης επί τιμή Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί η σημασία του αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση των Γενοκτονιών που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και για την αποτροπή των επόμενων Γενοκτονιών, ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί για μια ακόμη φορά η τεράστια συμβολή του μεγάλου ανθρωπιστή Raphael Lemkin στον αγώνα αυτό.

Το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών, υπενθυμίζει ότι το έγκλημα της Γενοκτονίας δεν αφορά μόνο εκείνους που το υπέστησαν, αλλά όλη την ανθρωπότητα. Συνεπώς, ο αγώνας για την αναγνώριση ή την αποτροπή των Γενοκτονιών, είναι ο υπέρτατος αγώνας, είναι αγώνας για την κατοχύρωση του θεμελιώδους δικαιώματος της ανθρωπότητας, του δικαιώματος στη ζωή.

Για αυτό το λόγο καλεί τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εργασίες της σημαντικής και ιδιαίτερα φιλόδοξης αυτής εκδήλωσης, η οποία, μάλιστα, πραγματοποιείται 100 χρόνια μετά τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και αναμένεται να κατατεθούν σημαντικές ιδέες και προτάσεις.

Πηγή: tanea.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.