ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Γενοκτονιών στην Αγία Βαρβάρα Αττικής (φωτο)
Τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Γενοκτονιών στην Αγία Βαρβάρα Αττικής (φωτο)
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
12 Δεκ
0
Σχόλια

Τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Γενοκτονιών στην Αγία Βαρβάρα Αττικής (φωτο)

Με μια λαμπαδηφορία μνήμης, που ξεκίνησε από το κτήριο του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» και κατέληξε στο μνημείο της πλατείας 19ης Μαΐου της Αγίας Βαρβάρας, ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν «Ο Φάρος» με την Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής για την 9η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Νωρίτερα, στην αίθουσα «Ιωάννης Κανίδης» του «Φάρου», η θεατρική ομάδα του Συλλόγου παρουσίασε ένα δρώμενο σχετικό με την ημέρα σε κείμενα του στρατηγικού σύμβουλου Νίκου Λυγερού, με τίτλο «Πέντε κινήσεις για μια σιωπή», όπου συγκίνησε και προβλημάτισε τον κόσμο. Στη συνέχεια ο Νίκος Λυγερός, που ήταν και ο κεντρικό ομιλητής της εκδήλωσης, ανέπτυξε με παραδείγματα και ερμήνευσε τον όρο γενοκτονία, τονίζοντας ότι αυτή η εκδήλωση είναι για όλη την ανθρωπότητα.

  • Φωτογραφίες: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος».
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.