ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η μεγάλη βραδιά για την ΕΠΟΝΑ έφτασε: «Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας»
Η μεγάλη βραδιά για την ΕΠΟΝΑ έφτασε: «Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας»
02 Νοέ
0
Σχόλια

Η μεγάλη βραδιά για την ΕΠΟΝΑ έφτασε: «Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας»

Σήμερα το βράδυ στις 19:30, δεν πρέπει να λείψει κανείς από την αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (Καρύτση 8), όπου η Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (ΕΠΟΝΑ) για μια ακόμη φορά, θα δώσει μαθήματα πρωτοπορίας όσον αφορά το θέμα της διεθνοποιήσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Και αυτό διότι θα παρουσιάσει μια διαφορετική συναυλία με τίτλο «Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας».

«Αρμένιοι, Έλληνες, Ασσύριοι, Ολοκαύτωμα, Καμπότζη, Ρουάντα, ένα έγκλημα γενοκτονία» αναφέρει το τηλεοπτικό σποτ της ΕΠΟΝΑ που έχει κατακλύσει τους τηλεοπτικούς δέκτες μέσω του καναλιού OPEN TV.

«Η εκδήλωση μας είναι μια μουσικοκηνηματογραφική εκδήλωση για να τιμήσει τα θύματα των γενοκτονιών ανά τον κόσμο. Δεν θέλουμε να επικεντρωθούμε σε μια ακόμη εκδήλωση για την γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού. Γιατί με πνεύμα εξωστρέφειας όπως άλλωστε διδάσκει η αξία του ελληνισμού θέλουμε να ενημερώσουμε και να τιμήσουμε και άλλα εγκλήματα γενοκτονίας που είναι επαναλαμβανόμενα στην ιστορία της ανθρωπότητας» ανέφερε η νομικός, αντιπρόεδρος της ΕΠΟΝΑ, και συντονίστρια της εκδήλωσης Κατερίνα Παναγιωτοπούλου-Ασιατίδου σε συνέντευξη της στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 FM.

«Δεν είναι έγκλημα που αφορά έναν λαό είναι έγκλημα που αφορά την ανθρωπότητα. Με μουσική, ήχο και εικόνα θα διδαχτούμε μια ιστορία συγκινητική και συνάμα διδακτική δείχνοντας παράλληλα πως ο πολιτισμός μπορεί να γίνει ασπίδα (σ.σ. προστασίας) για τους επόμενους. Είναι μια εκδήλωση που θα βιώσει το κοινό έντονα συναισθήματα και λύπης και χαράς, διότι ουσιαστικά ή ζωή είναι το δώρο που θέλουμε να εξυμνήσουμε μέσα από αυτό» αναφέρει σε όλο σημείο της συνέντευξης και και καταλήγει: «h γενοκτονία της μνήμης επιτυγχάνεται μέσω της άρνησης, της αμφισβήτησης του εγκλήματος, και συνδράμει σε αυτό και η λήθη και η αδιαφορία. Συνεπώς το πνεύμα της εκδήλωσης μας είναι αυτό ακριβώς η διατήρηση της μνήμης. Η μνήμη της γενοκτονίας μας έγινε φέτος αιωνόβια, που σημαίνει ότι παρά την βαρβαρότητα του ίδιου του εγκλήματος, παρά την αδιαφορία, παρά την άρνηση και την λήθη και όσο και αν πολεμήθηκε, η μνήμη επέζησε και όχι μόνο επέζησε αλλά άνθησε κιόλας. Ο στόχος και η πρόθεση αυτής της εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιήσουμε να ενημερώσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στους επόμενους αυτό το ιστορικό βίωμα που φέρουμε και εμείς ως απόγονοι γενοκτονημένων θυμάτων.».

Στην εκδήλωση που συνδιοργανώνεται σε συνεργασία με την Μουσική Φιλαρμονική Μαρκοπούλου, θα απολαύσουμε μουσική κινηματογράφου από ταινίες που αφορούν τη γενοκτονία (La vita è bella, Schindler’ s list), αποσπάσματα ταινιών που αγγίζουν την ίδια θεματική (The Promise, Bitter Harvest, Hotel Rwanda), αλλά και γνωστά κομμάτια της κλασσικής μουσικής, που αναδεικνύουν τον παγκόσμιο μουσικό πλούτο που είναι κτήμα της ανθρωπότητας με έργα Beethoven, Shostakovich, Dvorak κ.α. Η τιμή του κανονικού εισιτηρίου είναι είναι στα 7€ ενώ στα 4€ το παιδικό ( κάτω των 12 ετών), ανέργων και ΑΜΕΑ. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις απευθυνθείτε στους: Γιάννη Ραπτόπουλο: 6976 986 848 και Ελίνα Μυστακίδη: 6971 562 283.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.