ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συναυλία με την Μουσική Φιλαρμονική Μαρκοπούλου: «Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας» διοργανώνει η ΕΠΟΝΑ
Συναυλία με την Μουσική Φιλαρμονική Μαρκοπούλου: «Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας» διοργανώνει η ΕΠΟΝΑ
H αίθουσα στην οποία θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση (φωτ.: kathimerini.gr)
27 Σεπ
0
Σχόλια

Συναυλία με την Μουσική Φιλαρμονική Μαρκοπούλου: «Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας» διοργανώνει η ΕΠΟΝΑ

Συναυλία με τίτλο «Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας» διοργανώνει η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (ΕΠΟΝΑ), σε συνεργασία με την Μουσική Φιλαρμονική Μαρκοπούλου Μεσογαίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός από τους Τούρκους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 02 Νοεμβρίου 2019, και ώρα 19:30 στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» (Καρύτση 8).

«Το 2019 εμπεριέχει έναν δυνατό συμβολισμό. Η μνήμη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού έγινε αιωνόβια. Παρά την βαρβαρότητα του εγκλήματος καθεαυτού, παρά τη λήθη, την άρνηση αλλά και την αδιαφορία που αντιμετώπισε στο διάβα του χρόνου, ο ποντιακός ελληνισμός, όχι μόνο επιβίωσε αλλά και άνθισε, όπως ανθίζει ανά τους αιώνες η ελπίδα για τους Έλληνες μέσα από τον εμβληματικό στίχο: “Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο”» αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΕΠΟΝΑ.

«Φέτος, λοιπόν, ο Ποντιακός Ελληνισμός γίνεται πρεσβευτής του πανανθρώπινου αιτήματος να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα γενοκτονίες, αφού η επαναλαμβανόμενη εμφάνιση του εγκλήματος έχει πληγώσει αρκετούς λαούς στο πέρασμα του χρόνου και εξακολουθεί, όσο δεν υπάρχει αναγνώριση και αποκατάσταση της πληγής αυτής. Έτσι, με πνεύμα εξωστρέφειας και πρόθεση ενσυναίσθησης, σας καλούμε σε μια εκδήλωση αφιερωμένη και σε άλλες γενοκτονίες» συνεχίζει.

Ενώ καταλήγει: «Ελάτε μαζί μας να ταξιδέψουμε μέσα από τον κόσμο της τέχνης, μιας τέχνης που αφηγείται και αποτελεί “τη Μνήμη της Ανθρωπότητας”. Θα απολαύσουμε μουσική κινηματογράφου από ταινίες που αφορούν τη γενοκτονία (La vita è bella, Schindler’ s list), αποσπάσματα ταινιών που αγγίζουν την ίδια θεματική (The Promise, Bitter Harvest, Hotel Rwanda), αλλά και γνωστά κομμάτια της κλασσικής μουσικής, που αναδεικνύουν τον παγκόσμιο μουσικό πλούτο που είναι κτήμα της ανθρωπότητας με έργα Beethoven, Shostakovich, Dvorak κ.α» Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στους: Γιάννη Ραπτόπουλο 6976 986 848 και Ελίνα Μυστακίδου 6971 562 283.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.