ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΕΠΟΝΑ σε BBC: Λανθασμένο το άρθρο για τη «μακεδονική μειονότητα» — Χάθηκε το κύρος σας — Ζητούν την απόσυρση του άρθρου
ΕΠΟΝΑ σε BBC: Λανθασμένο το άρθρο για τη «μακεδονική μειονότητα» — Χάθηκε το κύρος σας — Ζητούν την απόσυρση του άρθρου
(Φωτ.: Ελίνα Μυστακίδου )
05 Μαρ
0
Σχόλια

ΕΠΟΝΑ σε BBC: Λανθασμένο το άρθρο για τη «μακεδονική μειονότητα» — Χάθηκε το κύρος σας — Ζητούν την απόσυρση του άρθρου

Τη δική της απάντηση στο επίμαχο άρθρο του ειδησεογραφικού πρακτορείου BBC, με τίτλο «Greece’s invisible minority – the Macedonian Slavs», δίνει η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (ΕΠΟΝΑ) με σχετική της ανακοίνωση, ενώ προτρέπει τα μέλη και τους φίλους της να στείλουν κι αυτοί επιστολή στην πλατφόρμα παραπόνων του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

«Παρόλο που το BBC έχει δημιουργήσει και διαδώσει πολλά ντοκιμαντέρ που τονίζουν την ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας, παρά το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος —αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος— γνωρίζει καλά ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100 συγκεντρώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης η οποία οδήγησε στη συμφωνία των Πρεσπών, παρόλο που γνωρίζετε ότι η αριστερή πολιτική που σχηματίζει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία στην βουλή τω Ελλήνων, αλλά “δανείστηκε” πολιτικούς από άλλα κόμματα για να περάσει το νομοσχέδιο των Πρεσπών, αποφασίσατε να δημοσιευθεί ένα άρθρο το οποίο αποδεικνύεται λανθασμένο από όλα τα παραπάνω γεγονότα, για τα οποία ουδόλως αναφέρεται καθόλου» αναφέρεται στην επιστολή μεταξύ άλλων.

H ΕΠΟΝΑ προτρέπει επίσης τα μέλη και τους φίλους της να δώσουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους ώστε να στείλουν και οι ίδιοι την επιστολή στην πλατφόρμα παραπόνων του ειδησεογραφικού πρακτορείου, ακολουθώντας τα βήματα τα οποία τους υποδεικνύει μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook. «Ακόμη και σύμφωνα με το άρθρο 2 της ίδιας της συμφωνίας “Πρεσπών” προβλέπεται ότι η συμφωνία θα ισχύει για την ονομασία, τη γλώσσα και την ιθαγένεια στους πολίτες της ΠΓΔΜ μόνο μετά την επικύρωσή της από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και την έκδοση κοινής απόφασης αποδοχής από τα 29 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Αυτές οι προϋποθέσεις δεν έχουν εφαρμοστεί σε αυτό το χρονικό σημείο. Συνεπώς, μέχρις ότου επιτευχθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις, ο διεθνής νόμος ορίζει ότι η γειτονική μας χώρα θα πρέπει να συνεχίσει να αναφέρεται ως επίσημη ονομασία FYROM σύμφωνα με τα ψηφίσματα 817 της 7ης Απριλίου και 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας της 18ης Ιουνίου 1993» συμπληρώνει.

Η επιστολή καταλήγει: «Το κύρος μιας αξιόπιστης και διεθνούς πηγής μέσων ενημέρωσης, όπως είναι το BBC —με την επιφύλαξη του δικαιώματος μας για νομικές ενέργειες που πρέπει να ληφθούν εναντίον σας, εάν αυτό το άρθρο δεν αποσυρθεί—, υπέστη σοβαρές ανεπανόρθωτες ζημιές».

Διαβάστε την επιστολή όπως την έστειλε, στα αγγλικά, η Ένωση εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.