ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εκδήλωση στην Αργολίδα για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων
Εκδήλωση στην Αργολίδα για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων
22 Οκτ
0
Σχόλια

Εκδήλωση στην Αργολίδα για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων

Για την επέτειο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή εκδήλωση στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου–Ζόγκα Άργους. Μία εκδήλωση αφιερωμένη στους Ποντίους θύματα της τουρκικής θηριωδίας, όσο και προς την εν γένει τεραστία και ποικίλη προσφορά του ενδόξου και αλησμονήτου Πόντου στον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό.

Την Κυριακή το πρωί τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Γρηγοριάτη ιερομόναχου και κτήτορας του Ιερού προσκυνήματος Ιγνατίου. Στό τέλος της θείας λειτουργίας εψάλη ιερό μνημόσυνων εις μνήμη και ανάπαυσιν των χιλιάδων Ποντίων θυμάτων της τουρκικής λαίλαπας.

Στη συνέχεια στο Συνεδριακό κέντρο του, ο πόντιος στην καταγωγή Νικόλαος Ἀσλανίδης, έγκριτος δημοσιογράφος, ερευνητής και συγγραφέας μίλησε μέ θέμα: «η γενοκτονία των Ποντίων». Προβλήθηκε και σχετικό ντοκιμαντέρ βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα. Στο τέλος της εκδήλωσης στον αύλειο χώρο του Ἱ. Προσκυνήματος παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί ποντιακοί χοροί από μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.