ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ναύπλιο: Αγνόησαν επιδεικτικά την πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας σε εκδήλωση που ήταν συνδιοργανωτής
Ναύπλιο: Αγνόησαν επιδεικτικά την πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας σε εκδήλωση που ήταν συνδιοργανωτής
(Φωτ.: argonafplia.gr)
28 Μαρ
0
Σχόλια

Ναύπλιο: Αγνόησαν επιδεικτικά την πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας σε εκδήλωση που ήταν συνδιοργανωτής

Ξέχασαν(!) την πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας και Φίλων του Ποντιακού Ελληνισμού «Παναγία Σουμελά», Μαρία Τσολακίδου, και δεν της δόθηκε έτσι το βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε μαζί με το Δήμο Ναυπλίου και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού Δήμου Ναυπλιαίων, το Σάββατο 23 Μαρτίου, στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων στο Ναύπλιο.

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι προσφωνήθηκε δίχως να ακουστεί το όνομά της.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση και τη συμβολή των Ποντίων σε αυτήν, ενώ υπήρχαν και αναφορές στην επερχόμενη επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη της δεύτερης και σκληρότερης φάσης της.

Τι καταγγέλλει η ίδια
«Ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας, του οποίου είμαι πρόεδρος, στα πλαίσια της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την μαύρη επέτειο του ποντιακού ολοκαυτώματος, των 25 χρόνων από την ψήφιση νόμου από την Βουλή των Ελλήνων για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων αλλά και των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλίου και η ΔΟΠΑΤ, το Σάββατο 23 Μαρτίου, στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο, συμμετείχε με ομιλία, αναφορικά με τη «Συμβολή των Ελλήνων του Εύξεινου Πόντου στην Επανάσταση του 1821», με ομιλήτρια την κ. Σοφία Σαββίδου, πρόεδρο και χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας Αττικής «Ο Φάρος».

Η εκδήλωση ήταν πολύ καλά οργανωμένη και στα δύο σκέλη της, υπήρξε όμως ένα πολύ σοβαρό ατόπημα από την πλευρά του κυρίου αντιδημάρχου και διοργανωτή, του κυρίου Ρούτουλα.

Ως πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας «Η Παναγία Σουμελά», δεδομένης της συνδιοργάνωσης της εκδήλωση με το Δήμο Ναυπλιαίων, θα έπρεπε να μου δοθεί ο λόγος να απευθύνω έναν χαιρετισμό. Η συμμετοχή μου στην εν λόγω εκδήλωση ήταν ουσιαστική, αφού τα αρχικά κείμενα που εκφώνησε ο διοργανωτής, τα συνέταξα εγώ. Επί πλέον καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωση καθόμουν στην πρώτη σειρά δεξιά, που σημαίνει ότι, η παρουσία μου ήταν εμφανέστατη.

Όχι μόνο ο λόγος δεν μου δόθηκε, αλλά και η οποία αναφορά στο πρόσωπο μου, έγινε ως πρόεδρος χωρίς να ακούγετε το όνομα μου. Στο τέλος δε της εκδήλωση, όταν ρώτησα τον διοργανωτή, γιατί παρέλειψε να μου δώσει το λόγο, μου είπε ότι το ξέχασε. Τον πραγματικό λόγο που δεν μου επετράπη να απευθύνω χαιρετισμό, ως πρόεδρος δεν τον γνωρίζω. Αναρωτιέμαι όμως, πως γίνεται ένας τόσο έμπειρος διοργανωτής εκδηλώσεων και αντιδήμαρχος, να ξεχάσει να καλέσει στο βήμα, την συνδιοργανωτή της εκδήλωσης.

Με την προσήκουσα
Μαρίνα Τσολακίδου»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.