ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Για τη συμβολή των Ποντίων στην Επανάσταση του '21 μίλησε η πρόεδρος του «Φάρου» Αγίας Βαρβάρας, Σοφία Σαββίδου, στο Ναύπλιο
Για τη συμβολή των Ποντίων στην Επανάσταση του ’21 μίλησε η πρόεδρος του «Φάρου» Αγίας Βαρβάρας, Σοφία Σαββίδου, στο Ναύπλιο
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
28 Μαρ
0
Σχόλια

Για τη συμβολή των Ποντίων στην Επανάσταση του ’21 μίλησε η πρόεδρος του «Φάρου» Αγίας Βαρβάρας, Σοφία Σαββίδου, στο Ναύπλιο

Στην πρώτη Βουλή των Ελλήνων, στο Ναύπλιο, μίλησε το Σάββατο 23 Μαρτίου, η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», Σοφία Σαββίδου, για τη συμβολή των Ποντίων στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Την εκδήλωση, που έγινε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου, συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ναυπλίου, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού και ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας και Φίλων του Ποντιακού Ελληνισμού «Παναγία Σουμελά».

Αμέσως μετά την ομιλία ακολούθησε ο χορός των μαχαιριών από Ποντιόπουλα πέμπτης γενιάς προσφύγων του «Φάρου» ενώ έγινε και αναφορά στα 100 χρόνια από την έναρξη της δεύτερης και σκληρότερης φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων στον Πόντο (19 Μαΐου 1919).

Στην εκδήλωση —που συμμετείχαν βυζαντινές και παραδοσιακές χορωδίες— παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.