ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Την παραίτηση του προέδρου της ΟΣΕΠΕ, Ανέστη Οσσιπίδη, ζητούν πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Την παραίτηση του προέδρου της ΟΣΕΠΕ, Ανέστη Οσσιπίδη, ζητούν πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
18 Οκτ
0
Σχόλια

Την παραίτηση του προέδρου της ΟΣΕΠΕ, Ανέστη Οσσιπίδη, ζητούν πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (ΟΣΕΠΕ), και συγκεκριμένα οι: Πεχλιβανίδης Χρήστος, Χαζαρίδης Χρήστος, Τσαβδαρίδης Γρηγόριος, Παπαδόπουλος Βαλάντης και Καρτάλης Δημήτριος υπογράφουν μια δημόσια επιστολή με την οποία καταθέτουν μομφή στο πρόσωπό του προέδρου της ΟΣΕΠΕ Ανέστη Οσσιπίδη και ζητούν την άμεση παραίτηση του «από το αξίωμα που όλοι μαζί του δώσαμε» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Προχωρούμε σε αυτή την κίνηση με μόνο κίνητρο την προστασία της ΟΣΕΠΕ, του κύρους και συνέχειας της» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

«Κατόπιν πολλής και έντονης περίσκεψης επί σειρά μηνών και αφού δώσαμε πολλές ευκαιρίες στον εκλεγμένο πρόεδρο Αναστάσιο Οσιπίδη να αλλάξει τακτική αυτό δεν συνέβη. Προ λοιπόν μη αναστρέψιμων εξελίξεων, πήραμε την απόφαση στο ΔΣ, που νόμιμα κλήθηκε από τον πρόεδρο για τις 28/09/19, να καταθέσουμε μομφή στο πρόσωπό του και να ζητήσουμε την άμεση παραίτηση του από το αξίωμα που όλοι μαζί του δώσαμε. Δυστυχώς, αν και το συμβούλιο ήταν νόμιμο και δεν ακυρώθηκε ούτε αναβλήθηκε, έγινε χωρίς την παρουσία του εκλεγμένου προέδρου λόγω ασθένειας, αλλά με την συμμετοχή όλων των υπολοίπων 6 μελών. Στο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο ήταν παρούσα και η Νεολαία μας, καταθέσαμε τους λόγους για την πράξη μας αυτή. Ήρθε η ώρα να ενημερώσουμε και εσάς που μας στείλατε σε αυτή την πολύ τιμητική θέση καθώς μόνο σε σας δίνουμε απολογία» συμπληρώνουν στην επιστολή τους. Παρακάτω ακολουθούν οι λόγοι που που ζητούν  την παραίτηση του.

1) Προκάλεσε μείζονα βλάβη στις σχέσεις της ΟΣΕΠΕ με το Γερμανικό δημόσιο, την Γερμανική εκκλησία καθώς και με την ορθόδοξη εκκλησία με τους χειρισμούς του εν αγνοία μας στο ζήτημα της εκδήλωσης στην Βαϊμάρη. Ήρθαν σε γνώση μας σχετικές επιστολές από το γραφείο του ομόσπονδου κρατιδίου, του επιτετραμμένου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Γερμανία αλλά και άλλες για τις οποίες ντρεπόμαστε. Καμία εσωτερική διαφωνία στον χώρο μας δεν είναι δυνατόν να καταλήγει σε άρνηση οργάνωσης για την Γενοκτονία σε Γερμανικό έδαφος.

2) Ο πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ επί μήνες συνομιλούσε με άλλους προέδρους φορέων της Ποντιακής ομογένειας χωρίς την γνώση μας. Σε σημείο μάλιστα και μόνο
μέσω του προσωπικού του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να προτείνει καταστατικό νέου οργάνου του παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού εν αγνοία μας. Ολόκληρο κείμενο καταστατικού την στιγμή που ο ίδιος κατηγορείται από άλλους φορείς ότι είχε μπλοκάρει την εξέλιξη του νέου φορέα. Αυτή η χωρίς την γνώση μας συνομιλία του με άλλους προέδρους έγινε το καλοκαίρι και μόλις ενημερώθηκε ότι εμείς οι υπόλοιποι είχαμε μάθει ότι κατηγορείται ότι ο ίδιος μπλοκάρει την δημιουργία του νέου φορέα έτρεξε λοιπόν να προλάβει τις εξελίξεις χωρίς εμάς και χωρίς την γνώση μας σε μυστικές συζητήσεις.

3) Πολλές αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου δεν είναι παρά δικές του χωρίς την ενημέρωση μας. Σε άλλες ενημερωθήκαμε εκ των υστέρων αφού αντιδράσαμε σε άλλες όχι αφού δεν γνωρίζουμε το βάθος και το εύρος αυτών των προσωπικών του πρωτοβουλιών.

4) Ο πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ εδώ και πολύ καιρό δεν συνεργάζεται για το ταμείο με τον ταμία Γρηγόρη Τσαβδαρίδη ο οποίος δεν έχει ενημερωθεί. Το ταμείο το λειτούργησε η υπάλληλος της τεχνικής υποστήριξης και όχι ο ταμίας ο οποίος εδώ και μήνες ζητά ενημέρωση για να το κλείσει και να δοθεί έγκαιρα στην ελεγκτική επιτροπή.

«Θέλουμε να σας ζητήσουμε συγνώμη που δεν δράσαμε νωρίτερα. Θα έχετε δίκιο όσοι μας κατακρίνετε ότι αργήσαμε. Δεχθείτε αν θέλετε μόνο το εξής: Τον εμπιστευθήκαμε τυφλά και πιστά και δεν πιστεύαμε όσα ζούσαμε. Αλλά ήρθε έστω αργά το πλήρωμα του χρόνου. Ζητούμε την άμεση παραίτηση του και την διενέργεια άμεσα ως ορίζει το καταστατικό, εκλογές. Όσα λέμε δεν συνιστούν συγχωροχάρτι σε άλλους παράγοντες που καιροφυλακτούν» καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΣΕΠΕ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν από μερικούς μήνες είχε δημοσιευτεί επίσης μια ανοιχτή επιστολή από την Διαρκής Επιτροπή Γενοκτονίας της ΟΣΕΠΕ που περιέγραψε το χρονικό δράσεων της επιτροπής καθώς και τα προβλήματα σε σχέση με τη συνεργασία της με το ΔΣ της ΟΣΕΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.