ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΟΣΕΠΕ: Απέτρεψε τον πρωθυπουργό του κρατιδίου Θουριγγίας της Γερμανίας να παραστεί σε εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων — Ποιος είναι ο λόγος
ΟΣΕΠΕ: Απέτρεψε τον πρωθυπουργό του κρατιδίου Θουριγγίας της Γερμανίας να παραστεί σε εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων — Ποιος είναι ο λόγος
21 Ιούν
0
Σχόλια

ΟΣΕΠΕ: Απέτρεψε τον πρωθυπουργό του κρατιδίου Θουριγγίας της Γερμανίας να παραστεί σε εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων — Ποιος είναι ο λόγος

Στην διεκκλησιαστική ημέρα μνήμης και κατάθεση στεφάνων που έλαβε χώρα στο στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Μπούχενβαλτ της Γερμανίας, υπήρξε πρόσκληση από τους διοργανωτές στον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Θουριγγίας (Thüringen) Bodo Ramelow να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση και δέχθηκε να παραστεί στην εκδήλωση και να ομιλήσει για τη γενοκτονία. Ήδη το ιδιαίτερο γραφείο του πρωθυπουργού εξέδωσε στις 12 Ιουνίου 2019 ανακοίνωση Τύπου σχετικά με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και την ομιλία του.

Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού στη Γερμανία θα παρίστατο πρωθυπουργός κρατιδίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας σε εκδήλωση των Ποντίων και θα μιλούσε για τη γενοκτονία.

Δυστυχώς όμως ο πρωθυπουργός ματαίωσε τη τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του για το λόγο ότι τηλεφώνησε στο γραφείο του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (ΟΣΕΠΕ) Ανέστης Οσιπίδης και του ανακοίνωσε ότι αυτή εκδήλωση είναι άγνωστη στην ΟΣΕΠΕ. Το ίδιο έπραξε ο Ανέστης Οσιπίδης με τηλεφώνημά του και στον ευαγγελικό πάστορα Kircheis με σκοπό τη ματαίωση της εκδήλωσης στο ναό της Βαϊμάρης. Ο ευαγγελικός πάστορας γνωστοποίησε το τηλεφώνημα του Οσιπίδη στους διοργανωτές και τελικά δέχθηκε να μη κλείσει το ναό του. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης της Βαϊμάρης και μέλη της επιτροπής γενοκτονίας της ΟΣΕΠΕ μας διαβεβαίωσαν όμως ότι η ΟΣΕΠΕ γνώριζε ήδη από πέρυσι για την εκδήλωση αυτή.

Σε σύσκεψη προέδρων που έγινε το 2018, το μέλος της επιτροπής γενοκτονίας και πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Κολωνίας Δημήτριος Κωνσταντινίδης, κατέθεσε μία σειρά εκδηλώσεων για το 2019 και μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονταν και η εκδήλωση στη Βαϊμάρη. Τις προτάσεις αυτές τις γνωστοποίησε στις 23.6.2018 και επίσης τελευταία στις 10.06.2019 στην ΟΣΕΠΕ και στα προεδρεία των συλλόγων. Ίσως θα πρέπει ο Ανέστης Οσιπίδης να γνωστοποιήσει τους λόγους της ενέργειάς του αυτής.

Πηγή: doryforos-europa.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.