ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μελετών Γενοκτονιών, διοργανώνει εκδήλωση για τον George Devine Treloar
Το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μελετών Γενοκτονιών, διοργανώνει εκδήλωση για τον George Devine Treloar
(Φωτ.: neoskosmos.com)
08 Οκτ
0
Σχόλια

Το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μελετών Γενοκτονιών, διοργανώνει εκδήλωση για τον George Devine Treloar

Το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μελετών Γενοκτονιών (AIHGS) παρουσιάζει εκδήλωση προς τιμή της κληρονομιάς του Colonel George Devine Treloar στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο στο Northbridge της Πέρθης την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, στις 19:00. Κύριος ομιλητής θα είναι ο συνταξιούχος πανεπιστημιακός καθηγητής και David Treloar ενώ περίληψη στην ελληνική θα παρουσιάσει ο γενοκτολόγος δρ Παναγιώτης Διαμάντης.

Ο γιος του, ο καθηγητής David Treloar, θα παρουσιάσει περισσότερες από 40 ανέκδοτες φωτογραφίες του πατέρα του.

Τον Σεπτέμβριο του 1922,νεαρός Αυστραλός απόστρατος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Ρωσικής Εκστρατείας, έφθασε στην Θράκη, συνεργάτης της Κοινωνίας των Εθνών. Αποστολή του ήταν η διάσωση και η επανεγκατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων επιζώντων των Γενοκτονιών των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων οι οποίοι έβρισκαν καταφύγιο στον ελλαδικό χώρο. Πρόκειται για μοναδικές εικόνες της αφίξεως των επιζώντων, των δυσκολιών της αποκαταστάσεώς τους, την ίδρυση νέων χωριών και την έναρξη παραγωγικών δραστηριοτήτων. Ο καθηγητής θα χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες αυτές για να εξηγήσει πως και γιατί ο πατέρας του, ο George Devine Treloar, κατάφερε να βοηθήσει τόσο κόσμο να αποκατασταθούν από το χάος, τους γενοκτονικούς διωγμούς στις πατρίδες τους, και τις στερήσεις της προσφυγιάς.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.