ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Απονεμήθηκε και φέτος το βραβείο «George Devine Treloar» στο Ballarat της Αυστραλίας
Απονεμήθηκε και φέτος το βραβείο «George Devine Treloar» στο Ballarat της Αυστραλίας
(Φωτ.: Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης για την εκδηλώσεις της Γενοκτονίας)
27 Σεπ
0
Σχόλια

Απονεμήθηκε και φέτος το βραβείο «George Devine Treloar» στο Ballarat της Αυστραλίας

Για ακόμη μια χρονιά απονεμήθηκε, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, από την Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης για τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας, το βραβείο «George Devine Treloar» στο σχολείο όπου είχε φοιτήσει, στο Ballarat της Αυστραλίας.

Είναι η τέταρτη χρονιά που απονέμεται.

Εκ μέρους την επιτροπής παρευρέθηκαν ο Νικόλαος Μακρίδης γραμματέας τη Επιτροπής, ο Στέφανος Κωνσταντινίδης ταμίας και το μέλος της Επιτροπής Απόστολος Αλεξιάδης για να απονείμουν το καθιερωμένο πριν από τέσσερα χρόνια βραβείο σε μαθητή που διέπρεψε και διακρίθηκε κατά την σχολική χρονιά για το κοινωνικό του έργο. Αυτήν την χρονιά ήταν ο μαθητής Samuel Forbes.

Παραλαμβάνοντας την επιταγή και την αναμνηστική πλακέτα από τον ταμία της Επιτροπής Στέφανο Κωνσταντινίδη, δήλωσε ότι ήταν πραγματικά μεγάλη τιμή για εκείνον η απονομή του βραβείου «George Devine Treloar» και συμπλήρωσε: «Παρά του ότι μου απονεμήθηκαν και άλλα βραβεία αυτό έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα για εμένα και με έκανε πάρα πολύ χαρούμενο. Για τον Τρελόαρ θέλω να πω πως ότι ήταν ένας ανθρωπιστής με όραμα και θέληση να προσφέρει, για μένα ήταν ο καθοδηγητής μου στην προσφορά ανθρωπιάς σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη ακόμα και σήμερα σε μια κοινωνία που θεωρητικά είναι ακμάζουσα και πλούσια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει»

Το ιστορικό της θέσπισης του βραβείου
Την 25η Οκτωβρίου του 2015 η Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης για τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας, είχε διοργανώσει μια επίσκεψη στο σχολείο (κολέγιο) του Αγίου Πατρικίου (St Patrick’s College) για να τοποθετήσει μια μαρμάρινη αναθηματική πλάκα όπου θα αναφέρονταν οι οργανισμοί που αποτελούσαν την Συντονιστική Επιτροπή, να φυτέψει μια ελιά και να ανακοινώσει στους υπεύθυνους του κολεγίου την καθιέρωση ετήσιου βραβείου (500 δολαρίων) προς τιμήν του George Devine Treloar.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.