ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με αναφορές στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθεί το 7ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών στη Ελασσόνα
Με αναφορές στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθεί το 7ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών στη Ελασσόνα
(Φωτ.: larissanet.gr)
23 Αυγ
0
Σχόλια

Με αναφορές στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθεί το 7ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών στη Ελασσόνα

Φέτος, στο 7ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών στη Ελασσόνα, που θα πραγματοποιηθεί από την Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας (ΛΑΕΕ) από τις 26 μέχρι τις 28 Αυγούστου θα τιμηθεί ο Μικρασιάτικος και ο ποντιακός ελληνισμός με ειδικό αφιέρωμα στην μαύρη επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξη της δεύτερης και ποιο αιματηρής φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Τιμούμε και ταυτόχρονα μένουμε ενεργοί, ενσυνείδητοι πολίτες και πρεσβεύουμε την ενεργή συμμετοχή όλων προκειμένου να διαφυλάξουμε και να διαδώσουμε την παράδοση και τις τέχνες» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Ποιο συγκεκριμένα την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 στις 17:30 θα γίνει «Προσφυγικό Ταξίδι μέσα από το Θέατρο», με την Παναγιώτα Παπαγεωργίου —θεατρολόγο του Ελεύθερου Εργαστήρι Θεάτρου Theatrale— και την Κατερίνα Γκουσγκούνη —λογοπαθολόγο–λογοθεραπεύτρια— και εικαστικό εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά με την ζωγράφο–εικαστικό Εύα Βασδέκη με θέμα «Η Βαλίτσα του Πρόσφυγα και του Ξενιτεμένου». Στις 20:30 θα ακολουθήσει το αφιέρωμα στην επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξη της δεύτερης και ποιο αιματηρής φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με λαμπαδηδρομία, προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Genocide – A Ttrue story» και αφηγηματική παράσταση με τίτλο «100 Χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας.

Ιστορία του Φεστιβάλ
Κάθε Ελασσονίτισσα και Ελασσονίτης, κάθε φίλη και φίλος της περιοχής, γνωρίζει πολύ καλά την παλιά και βαθιά σχέση της Ελασσόνας με τον πολιτισμό, την τέχνη και την παράδοση. Η σχέση αυτή πήρε νέα δυναμική μορφή με το «Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών “…στου Ολύμπου την αυλή», που εδώ και 7 χρόνια συνεχίζει με τον ίδιο ενθουσιασμό αυτή την όμορφη σχέση με τον πολιτισμό, γεμίζοντας με χρώματα, παραδοσιακούς ρυθμούς και μελωδίες. Απλώνει γέφυρες επικοινωνίας και φιλίας ανάμεσα στους λαούς, συμβάλλοντας έτσι με το δικό του τρόπο στον πολιτισμό και στην αλληλεγγύη των λαών που τόσο χρειαζόμαστε.

Η ΛΑΕΕ εδώ και 42 χρόνια κατάφερε να αλλάξει το πολιτιστικό τοπίο της περιοχής. Ο θεσμός του Φεστιβάλ γίνεται φάρος και ελπίδα, σηματοδοτώντας και προβάλλοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα, ότι μπορεί, ο Όλυμπος να γίνει ένα παγκόσμιο σημείο πολιτισμού. Αυτή η προσπάθεια χρωματίζεται από την πανδαισία των χρωμάτων και αμφιέσεων, από τα χαμόγελα και τη ζωντάνια των συμμετεχόντων χορευτικών σχημάτων και οι ήχοι της μουσικής γεμίζουν με αισιοδοξία για το μεγάλο όραμα της παράδοσης και του πολιτισμού.

Πηγή: larissanet.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.