ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παρουσία του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου θα διεξαχθεί ο φετινός εορτασμός στην Παναγία Σουμελά Βερμίου
Παρουσία του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου θα διεξαχθεί ο φετινός εορτασμός στην Παναγία Σουμελά Βερμίου
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
14 Αυγ
0
Σχόλια

Παρουσία του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου θα διεξαχθεί ο φετινός εορτασμός στην Παναγία Σουμελά Βερμίου

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ) Προκόπη Παυλόπουλου θα γίνει ο φετινός εορτασμός της Παναγίας Σουμελά στο όρος Βέρμιο, της Βέροιας. Το εορταστικό διήμερο ξεκινά σήμερα με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία από τις 07:oo μέχρι τις 09:00, ακολουθεί στις 16:00 η διανομή της πατροπαράδοτης νηστίσιμης σούπας, ο Μέγας Εσπερινός στις 18:00 και η λιτάνευση της αγίας εικόνας στις 20:00, με το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας να κλείνει με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Την παραμονή των εορταστικών εκδηλώσεων, στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά θα προσέλθουν οι ιερές εικόνες του Αγίου Ιωάννου του Βαζελώνος και του Αγίου Γεωργίου του Περιστερεώτα.

Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο το τελετουργικό ξεκινά στις 07:00 το πρωί με τον Όρθρο και το πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Βεροίας–Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα. Στις 10:00 αναμένεται η άφιξη του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου και στις 10:30 θα τελεστεί το καθιερωμένο μνημόσυνο στη μνήμη των 353.000 θυμάτων, με τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Ακολουθούν στις 11:00 η λιτάνευση της αγίας εικόνας της Παναγίας Σουμελά και η κατάθεση στεφάνου από τον ΠτΔ στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη. Το εορταστικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την καθιερωμένη δεξίωση και το γεύμα προς τιμήν του ΠτΔ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα υπάρξει βράβευση δύο μαθητών του λυκείου Μακροχωρίου, βραβείο το οποίο δίδεται στη μνήμη των 21 μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα το οποίο έγινε στα Τέμπη, στις 13 Απριλίου 2003.

Πηγή: pellamou.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.