ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» Κωστας Αμανατίδης
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» Κωστας Αμανατίδης
Ο Κώστας Αμανατίδης δεξιά μαζί με τον φίλο του και καταξιωμένο τραγουδιστή Γιώργο Σοφιανίδη (φωτ.: Κώστας Αμανατίδης)
09 Αυγ
0
Σχόλια

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» Κωστας Αμανατίδης

Δυστυχώς «το κακό τρίτωσε» όπως λέει και ο σοφός λαός μας, μετά τον θάνατο των ολυμπιονικών Μπάμπη Χολίδη και Γιώργου Ποζίδη, την Τετάρτη το απόγευμα έφυγε από την ζωή σε ηλικία 42 ετών, από ανακοπή καρδιάς, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου», Κώστας Αμανατίδης.

Ο Κώστας Αμανατίδης είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος την τριετία 2010-2013.

Η αναγγελία του θανάτου του συνοδεύτηκε από απέραντη θλίψη τόσο στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου όσο και την τοπική κοινωνία του Ασπροπύργου. Ο Κώστας Αμανατίδης αγαπούσε τον Πόντο και ιδιαίτερα τον τόπο καταγωγής του την Ματσούκα, και αυτό ήταν ορατό σε κάνε «κίνησή» του. Ο Κώστας Αμανατίδης εκτός από πρόεδρος του Συλλόγου υπήρξε και χοροδιδάσκαλός του, καθώς προερχόταν από το χορευτικό του ιστορικού Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται Κομνηνοί» και το χορευτικό του Θεάτρου Χορών «Δόρα Στράτου». Έχει μείνει σίγουρα στην ιστορία το μεγαλειώδες δρώμενο που είχε σκηνοθετήσει ο Κώστας Αμαντίδης στο πανηγύρι του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» το 2009 καθώς επίσης και τα δεκάδες δίστιχα που είχε γράψει τόσο για δισκογραφικές δουλειές όσο και από προσωπικό μεράκι. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Κώστας Αμανατίδης υπήρξε οικογενειάρχης και πατέρας 3 παιδιών.

«Το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου “Οι Ακρίτες του Πόντου” εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια για την ξαφνική απώλεια του Κώστα Αμανατίδη, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου για δύο συνεχόμενες θητείες κατά τα έτη 2006 και 2010. Η προσφορά του στον σύλλογο, αλλά και στην περιοχή του Ασπροπύργου ήταν αξιομνημόνευτη. Η αγάπη του για όλα τα μέλη του συλλόγου και ιδίως για τα παιδιά του χορευτικού ήταν πάντα περίσσια, ενώ κάθε του δράση έδειχνε φανερά την αγάπη και τον σεβασμό του για τον Πόντο και τις ιδιαίτερες παραδόσεις μας» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου και καταλήγει λέγοντας: «Δεν θα σε ξεχάσουμε, Πρόεδρε! Σ’ ευχαριστούμε για όλα! Καλό Παράδεισο».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.