ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με ποντιακά τραγούδια αποχαιρέτησαν συγγενείς και φίλοι τον Γιώργο Ποζίδη (φώτο, βίντεο)
Με ποντιακά τραγούδια αποχαιρέτησαν συγγενείς και φίλοι τον Γιώργο Ποζίδη (φώτο, βίντεο)
(Φωτ.: Κατερίνα Μπίλη)
03 Αυγ
0
Σχόλια

Με ποντιακά τραγούδια αποχαιρέτησαν συγγενείς και φίλοι τον Γιώργο Ποζίδη (φώτο, βίντεο)

Σε κλίμα συγκίνησης και υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας αλλά και χειροκροτήματα συγγενείς, φίλοι αλλά και απλοί πολίτες αποχαιρέτησαν τον Πόντιο ολυμπιονίκη και επιχειρηματία, Γιώργο Ποζίδη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, σε ηλικία 63 ετών. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου πλήθος κόσμου έσπευσε να πει το τελευταίο αντίο στον «γίγαντα», που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Η ελληνική πάλη θρηνεί την απώλεια του Γιώργου Ποζίδη, ενώ ακόμη δεν έχουν περάσει 40 ημέρες από το θάνατο του Μπάμπη Χολίδη.

Φίλοι, συγγενείς, συναθλητές, εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του εκλιπόντα καθώς και εκπρόσωποι του αθλητισμού, της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, ποντιακών συλλόγων αλλά και της ελληνικής showbiz ήταν εκεί προκειμένου να τον αποχαιρετήσουν. Δεκάδες ήταν και τα στεφάνια προς τιμήν του εκλιπόντος, ενώ το φέρετρό του ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία αλλά και την σημαία με τον μονοκέφαλο αετό του Πόντου. Από χτες βράδυ έως και τις 12:00 το μεσημέρι σήμερα, —που εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία, στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη— χιλιάδες πολίτες από όλη τη χώρα και το εξωτερικό ήρθαν να προσκυνήσουν τη σορό του Γιώργου Ποζίδη, η οποία εξετέθη σε λαϊκό προσκύνημα.

Για την προσφορά του ολυμπιονίκη Γιώργου Ποζίδη στον αθλητισμό, στην κοινωνία, αλλά και στον ποντιακό χώρο μίλησαν, εκπρόσωπος της Εκκλησίας, ο προπονητής του Πέτρος Γαλακτόπουλος, ο φίλος του και περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής Χάρης Πασβαντίδης, η ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου και ο καθηγητής πανεπιστημίου Γιώργος Παυλίδης.

Στην κηδεία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης της Θεσσαλονίκης Βουλα Πατουλίδου, οι βουλευτές Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Αλέκος Τριανταφυλλίδης, Σάββας Αναστασιάδης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Νεάπολης–Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο πρώην περιφερειάρχης και βουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο επιχειρηματίας Δημήτριος Μελισσανίδης, από τον καλλιτεχνικό χώρο ο Αντώνης Ρέμος, ο Πάνος Κιάμος, Νίκος Βουρλιώτης, Ευδοκία Παπαδοπούλου, ο φίλος του Πόντιος τραγουδιστής από την Τραπεζούντα Αντέμ Εκίζ Μπέσκιογλου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και στελέχη του οργανωμένου ποντιακού χώρου, Πόντιοι λυράρηδες και τραγουδιστές, καθηγητές πανεπιστημίου κα.

με πληροφορίες από thestival.gr και efxinospontos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.