ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων από την Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης
Εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων από την Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης
H αποστολή της ΧΑΝ Νίκαιας στο «Μελισσανίδειο Μέλαθρον» στην Παναγία Σουμελά (φωτ.: fonipeiraioton.gr)
26 Ιούλ
0
Σχόλια

Εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων από την Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης

Eκδήλωση μνήμης και τιμής, αφιερωμένη στα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού πραγματοποιήθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια το Σάββατο 22 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων (ΧΑΝ) Θεσσαλονίκης. Η έναρξη της εκδήλωσης δόθηκε από την εφηβική χορωδία της ΧΑΝ Νικαίας, ακολούθησαν Ελληνικοί και Ποντιακοί χοροί, η νεανική ορχήστρα και μουσική δωματίου από το ωδείο της ΧΑΝ, ευρωπαϊκοί χοροί της σχολής χορού ΧΑΝ και η εκδήλωση έκλεισε με την χορωδία ενηλίκων.

Έπειτα η αποστολή περιηγήθηκε στον Λευκό πύργο στις ομορφιές της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια έλαβαν χώρα οι απονομές ενθυμίου επετειακού τόμου «90 χρόνια ΧΑΝ Νικαίας» και κάδρου εθνικών αγώνων μπάσκετ 1966-67 για το μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ από τον διευθύνοντα σύμβουλο του παραρτήματος της ΧΑΝ Νικαίας προς το Ιωάννου Βασίλειο γενικό διευθυντή της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης.

«Ευχαριστούμε θερμά την ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και ειδικά τον γενικό διευθυντή Ιωάννου Βασίλη και τον Δόμβρη Δημήτριο υπεύθυνο των τμημάτων χορού της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης για την άψογη φιλοξενία και την πλούσια δεξίωση που παρέθεσαν προς τιμή της αποστολής μας» αναφέρει η ανακοίνωση της ΧΑΝ Νίκαιας.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση (φωτ.: ΧΑΝΘ)

Η ΧΑΝ Νίκαιας επισκέφθηκε την Παναγία Σουμελά στην Βέροια
Εν συνεχεία η αποστολή πήγε στην Παναγία την Σουμελά στην Βέροια όπου και φιλοξενήθηκε στους κοιτώνες του προσκυνήματος για νυχτερινή ξεκούραση. Το πρωί η αποστολή της ΧΑΝ Νικαίας παρακολούθησε την κυριακάτικη λειτουργία στον μεγαλοπρεπή ναό της Παναγίας Σουμελά και ξεναγήθηκε στους χριστιανικούς θησαυρούς του ναού. Έπειτα προσφέρθηκε πρωινό από το ίδρυμα της Παναγίας Σουμελά και πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και επίσκεψη στο «Μελισσανίδειον Μέλαθρον» όπου δόθηκαν από τον διευθυντή του παραρτήματος Παντελή Μαριακάκη, δώρα προς το προσκύνημα Παναγίας Σουμελά και τον  διευθυντής του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Αντώνης Δάλλας.

Εν συνεχεία η αποστολή ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του προσκυνήματος για την οικογενειακή φιλοξενία που τους προσφέρθηκε απλόχερα και συνέχισε το ταξίδι της προς την Βεργίνα όπου η ΧΑΝ Νικαίας επισκέφθηκε τους Βασιλικούς τάφους των Αιγών με τις καταπληκτικές τοιχογραφίες όπως η αρπαγή της Περσεφόνης, μουσείο ξακουστό σε όλο τον κόσμο. «Και κάπου εδώ το διήμερο 22 και 23 Ιουνίου 2019 έφθασε στο τέλος του, γεμάτο αναμνήσεις και πλούσιες εμπειρίες, ένα διήμερο όπου θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη των συμμετεχόντων» καταλήγει η ανακοίνωση της ΧΑΝ Νίκαιας.

Πηγή: fonipeiraioton.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.