ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά η καταστροφική επέλαση στον Πόντο
Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά η καταστροφική επέλαση στον Πόντο
24 Ιούλ
0
Σχόλια

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά η καταστροφική επέλαση στον Πόντο

Ο Άρης Μπινιάρης, μετά την τεράστια περσινή του επιτυχία στο Εθνικό Θέατρο με το «Ξύπνα Βασίλη», γράφει και σκηνοθετεί τον «Χορό της φωτιάς», μια παράσταση ενθύμησης μέσα από τη μουσική, την κίνηση και την αναπαράσταση. Ο αγώνας αντίστασης, απέναντι στην καταστροφική επέλαση του ολοκληρωτισμού, στην περιοχή του Πόντου στις αρχές του 20ού αιώνα, στέκεται η αφορμή. Αφορμή για να εστιάσουμε στις γονιμικές ιδιότητες ενός λαού, που εγείρεται και μάχεται ενάντια στις δυνάμεις, που αρνούνται τη ζωή.

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 30 Οκτωβρίου ενώ οι πρόβες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Οι ηθοποιοί θα αποδώσουν μέσα από κείμενα της εποχής, επιστολογραφία, άρθρα εφημερίδων και μαρτυρίες, ως πανανθρώπινο σύμβολο, τον διαχρονικό αγώνα για τη μετάβαση από μια κατάσταση σκλαβιάς προς έναν ορίζοντα απελευθέρωσης. Μουσική και λόγος συνυπάρχουν και με όχημα τη θεατρική δράση, ανάγουν τα γεγονότα, τον τόπο και τον χρόνο, στο υπαρξιακό και ψυχικό πεδίο των ανθρώπων, εκεί που απηχεί, ολόθυμα, η επιθυμία για τη ζωή και τη δημιουργία.

Την σκηνοθεσία, το κείμενο, και την δραματουργία έχει ο Άρης Μπινιάρης, τα κοστούμια η Ματίνα Μέγκλα, τα σκηνικά ο Κωστής Καραντάνης, την μουσική ο Φώτης Σιώτας και τους φωτισμούς η Στέλλα Κάλτσου. Ενώ οι ηθοποιοί που πλαισιώνουν τον θίασο είναι: Χρήστος Λούλης, Ιωάννα Παππά, Άρης Μπινιάρης, Δώρα Ξαγοράρη, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Κώστας Σεβδαλής, Γρηγορία Μεθενίτη, Ελένη Μπούκλη, Κατερίνα Δημάτη, Μάνος Πετράκης., Νίκος Τσολερίδης, Ορέστης Χαλκιάς.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων θα είναι Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή στις 20:30, ενώ Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.