ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η «Γενοκτονία» του Παύλου Κουρτίδη θα παιχτεί στα «Αισχύλεια 2019»
Η «Γενοκτονία» του Παύλου Κουρτίδη θα παιχτεί στα «Αισχύλεια 2019»
(Φωτ.: Παύλος Κουρτίδης)
13 Ιούλ
0
Σχόλια

Η «Γενοκτονία» του Παύλου Κουρτίδη θα παιχτεί στα «Αισχύλεια 2019»

H μουσικοχορευτική παράσταση «Γενοκτονία» του σκηνοθέτη και χορογράφου Παύλου Κουρτίδη θα παιχτεί στις 20 Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας στο πλαίσιο του ετήσιου καλλιτεχνικόυ φεστιβάλ της πόλης «Αισχύλεια 2019». Είναι η πρώτη φορά που η παράσταση παρουσιάζεται σε έναν εξωτερικό χώρο και όχι σε έναν κλειστό χώρο θεάτρου. Μάλιστα ο Παύλος Κουρτίδης στην συνέντευξη Τύπου για τα «Αισχύλεια 2019» είχε δηλώσει σχετικά: «η “Γενοκτονία” εξαρχής όταν είχε δημιουργηθεί, η ιδέα ήταν να μπορεί να παρουσιαστεί σε έναν εξωτερικό χώρο. Άλλωστε η γενοκτονία που αλλού θα μπορούσε να παρουσιαστεί; Για αυτό δημιουργήσαμε ένα εικαστικό περιβάλλον που μοιάζει με κάμπο. Στα “Αισχύλεια” ήρθαμε ακριβώς εκεί ίσως που ανήκει η παράσταση. Το χώμα το ίδιο με το που το είδα κατενθουσιάστηκα και εγώ αλλά και οι συνεργάτες μου».

Παύλος Κουρτίδης: «Η παράσταση είναι ένας ύμνος στην ίδια την ανθρωπότητα».

Ενώ συνέχισε λέγοντας : «είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσους καταξιωμένους καλλιτέχνες, και μάλιστα σε ένα θεσμό που για εμένα προσωπικά είναι ένας από τους σημαντικότερους που έχει ο τόπος μας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο να είναι 45 χρόνια θεσμός τα “Αισχύλεια”. Ανυπομονούμε στις 20 Σεπτεμβρίου να παρουσιάσουμε αυτή την παράσταση που συμπίπτει με ένα σημαντικό γεγονός φέτος, τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ποντίων μέσα από τον σύγχρονο χορό. Να παρουσιάσουμε με λίγα λόγια, μια παράσταση η οποία θα δείξει τον τρόπο με τον οποίο έγινε όλο αυτό που έγινε».

Τέλος κλείνοντας τόνισε ότι: «η παράσταση δεν μιλάει μόνο γα την Γενοκτονία των Ποντίων, η παράσταση αυτή μιλάει για την ίδια την ανθρωπότητα, για την γενοκτονία που συντελείται παντού στον κόσμο και που υπάρχει μέχρι και σήμερα». Η γενική είσοδος για την παράσταση είναι 12€ ενώ υπάρχει και μειωμένο εισιτήριο για τους μαθητές, φοιτητές, ανέργους και ηλικιωμένους άνω των 65 ετών στα 5 ευρώ. Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει μέσω της πλατφόρμας viva.

«Αισχύλεια» για πάνω από 45 χρόνια στην πόλη της Ελευσίνας
Ο θεσμός των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ελευσίνας άρχισε το 1975 και οφείλει την ονομασία του στον αρχαίο δραματουργό Αισχύλο, ο οποίος καταγόταν από την πόλη αυτή. Την ευθύνη της διοργάνωσής του έχει ο δήμος Ελευσίνας και στην πραγματοποίησή του συμβάλλει και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Το ετήσιο αυτό πολιτιστικό γεγονός λαμβάνει χώρα στο τέλος του καλοκαιριού και στις αρχές φθινοπώρου. Κατά κανόνα από τα τέλη Αυγούστου ως τις αρχές Οκτωβρίου. Στο κυρίως πρόγραμμά του περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός εκδηλώσεων από πολλούς τομείς των τεχνών, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, χορός, εικαστικές εκθέσεις, δρώμενα, video art, κινηματογραφικές προβολές κα.

Με το πέρασμα των χρόνων το πρόγραμμά του εμπλουτίζεται και αποτελεί πλέον σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, όχι μόνο για την πόλη που τον φιλοξενεί αλλά και για την ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής. Οι περισσότερες εκδηλώσεις του φεστιβάλ Αισχύλεια λαμβάνουν χώρα σε έναν εγκαταλελειμμένο βιομηχανικό χώρο, στο Παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία της Ελευσίνας, ο οποίος φανερώνει ιστορικά και τη στενή σύνδεση της πόλης με τη βιομηχανική δραστηριότητα της σύγχρονης Ελλάδας. Οι παραστάσεις γίνονται σε ένα λυόμενο θέατρο, ενώ τα παρακείμενα κτήρια χρησιμοποιούνται για καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, εικαστικές παρεμβάσεις και διάφορες άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες την περίοδο του φεστιβάλ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.