ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με αναφορά στην Γενοκτονία των Ποντίων πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Φιλαρμονικής Eταιρίας «Μάντζαρος» στην Κέρκυρα (βίντεο)
Με αναφορά στην Γενοκτονία των Ποντίων πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Φιλαρμονικής Eταιρίας «Μάντζαρος» στην Κέρκυρα (βίντεο)
O Παναγιώτης Κυριαζίδης στην λύρα και ο Κώστα Στραβοράβδης στο νταούλι (φωτ.: corfutvnews.gr)
21 Ιούλ
0
Σχόλια

Με αναφορά στην Γενοκτονία των Ποντίων πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Φιλαρμονικής Eταιρίας «Μάντζαρος» στην Κέρκυρα (βίντεο)

Η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος», πραγματοποίησε την ετήσια θερινή συναυλία της, την περασμένη Τετάρτη 17 Ιουλίου στο περιστύλιο των ανακτόρων στην Κέρκυρα με έντονο ποντιακό χρώμα. Και συγκεκριμένα στην συναυλία συμμετείχε ο λυράρης Παναγιώτης Κυριαζίδης, ο οποίος έκανε διασκευή του χορού κότσαρι σαν μια αναφορά στην επέτειο των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Στην συναυλία ακούστηκαν γνωστά έργα κλασσικής, ελληνικής και μοντέρνας μουσικής.

«Δεν είμαι μέλος την φιλαρμονικής αλλά δια μέσου της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Κέρκυρας ο υπαρχιμουσικός Σπύρος Ρουβάς ήρθε σε επαφή μαζί μου και μου ζήτησε συμμετάσχω» δήλωσε στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr o Παναγιώτης Κυριαζίδης. «Μαζί με τον Κώστα Στραβοράβδη παίξαμε ένα κότσαρι γραμμένο για ποντιακή λύρα και συνοδεία μπαντίνας. Ο κόσμος έδωσε το θερμό του χειροκρότημα και υπήρχαν πολλά θετικά σχόλια καθώς και συγκίνηση». Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Παναγιώτης Κυριαζίδης έχει καταγωγή από την Παλιουριά Γρεβενών και την Ξηρολίμνη Κοζάνης. Μένει στην πόλη της Κοζάνης και φοιτεί στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο τμήμα μουσικών σπουδών. Ενώ ξεκίνησε να παίζει λύρα σε ηλικία δημοτικού με δάσκαλο μου τον Μιχάλη Παρχαριδη από το Πρωτοχώρι Κοζάνης.

Θοδωρής Μακρίδης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.