ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Μίκης ο Ευξείνιος» στη Βέροια — Η κορυφαία μουσική παράσταση από τους αδελφούς Τσαχουρίδη
«Μίκης ο Ευξείνιος» στη Βέροια — Η κορυφαία μουσική παράσταση από τους αδελφούς Τσαχουρίδη
23 Ιούν
0
Σχόλια

«Μίκης ο Ευξείνιος» στη Βέροια — Η κορυφαία μουσική παράσταση από τους αδελφούς Τσαχουρίδη

Συνέντευξη τύπου δόθηκε το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουνίου στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, για την παρουσίαση της μουσικής παράστασης «Μίκης ο Ευξείνιος» που θα παρουσιαστεί στις 25 Ιουνίου στα πλαίσια των «Παύλειων 2019». Για την παράσταση μίλησαν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κκ Παντελεήμων και οι αδερφοί Ματθαίος και Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης οι οποίοι είναι οι εμπνευστές και οι άνθρωποι που ανέλαβαν να παρουσιάσουν την κορυφαία αυτή καλλιτεχνική δημιουργία. Όπως είπε ο σεβασμιώτατος, είναι μια επιλογή στο πλαίσιο του προγράμματος των Παυλείων για την οποία η Ιερά Μητροπόλη εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τους δημιουργούς και αποτελεί φόρο τιμής για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ποντίων.

Μιλώντας για την μουσική παράσταση οι αδερφοί Τσαχουρίδη είπαν ότι πρόκειται για μια παράσταση στην οποία συμμετέχει 14μελής ορχήστρα και η χορωδία Βόλου αποτελούμενη από 80 μέλη.

Διευκρίνησαν ότι η συμμετοχή της χορωδίας του Βόλου έγκειται στο ότι το έργο θα παρουσιαστεί στη Βέροια όπως ακριβώς παρουσιάστηκε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Μιλώντας για τη δημιουργία της παράστασης είπαν ότι η ανταπόκριση του Μίκη Θεοδωράκη στην ιδέα–πρόταση παρουσίασης έργων του με το ηχόχρωμα της ποντιακής λύρας, έγινε δεκτό από τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη με ιδιαίτερη χαρά. Μάλιστα ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν αυτός ο οποίος έκανε δημιουργικές παρατηρήσεις και προτάσεις για τον καλλιτεχνικό τρόπο εκτέλεσης και παρουσίασης συγκεκριμένων κομματιών.

Η μουσική παράσταση θα παρουσιαστεί στον Χώρο Τεχνών την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου με ώρα έναρξης 20:00 και η είσοδος του κοινού θα γίνεται με προσκλήσεις των οποίων η διάθεση έχει ήδη αρχίσει από την προηγούμενη Δευτέρα από το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι δεν θα υπάρξει άλλη δυνατότητα παρακολούθησης χωρίς την προμήθεια προσκλήσεων και για την ευταξία της συναυλίας η προσέλευση του κοινού θα ολοκληρωθεί μισή ώρα πριν την καθορισμένη έναρξη της.

Πηγή: verianet.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.