ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συναυλία «Trigona» στο Κατοβίτσε της Πολωνίας
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συναυλία «Trigona» στο Κατοβίτσε της Πολωνίας
(Φωτ.: Odysseas Konstantinopoulos)
11 Ιούν
0
Σχόλια

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συναυλία «Trigona» στο Κατοβίτσε της Πολωνίας

«Στην κατάμεστη αίθουσα «Salakameralna» του Katowice, αμέσως μετά το πέρας του κονσέρτου με την ένθετη μελωδή Trigona του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου —το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου— το οποίο απέδωσε η ορχήστρα NOSPR και οι ποντικές λύρες των Φίλιππου Κεσαπίδη και Ειρήνης Παρμακτσίδου, ένα θερμό μπιζάρισμα των ενθουσιασμένων ακροατών, αποκάλυψε για πολλοστή φορά στις αρχές συγκρότησής μας την αναγκαιότητα τολμηρής, εξωστρεφούς και καινοτόμου επικοινωνιακής προσαρμογής στο γίγνεσθαι της ηπείρου μας. Τόσο για τη διαπίστευση της μουσικής των Ελλήνων του Πόντου σε έμπειρα ακροατήρια, όσο και για τον συμμερισμό του αιτήματος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την καλλιτεχνική ελίτ της Ευρωπαϊκής αγοράς» αναφέρει το δελτίο Τύπου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ).

Η σύμπραξη της ΠΟΕ και του Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης, διαπιστώνει μάλιστα ένα ανεκμετάλλευτο πεδίο διάδρασης στον πολιτιστικό άξονα Ελλάδας–Ευρώπης, ενώ η εγκαρδιωτική υποδοχή του μουσικού τρόπου των Ποντίων από τον συνθέτη Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τον μαέστρο Scymon Bywalec, προάγει την αυτοεκτίμηση των ήχων μας, ενθαρρύνοντας επόμενες συνέργειες. Η συγκινητική παρουσία στη Salakameralna, των Ελλήνων της δεύτερης πολιτικής προσφυγικής γενιάς στην Πολωνία, καταδεικνύει οδυνηρά τις ευκαιρίες που χάθηκαν στο παρελθόν για την συνάθροιση του πολιτισμικού πλούτου, αυτών των στερεοτυπικά αναγνωσμένων Ελλήνων, στο ταμείο του κοινού των Ποντίων. Οι γόνοι των πολιτικών προσφύγων του εμφυλίου, οι Πόντιοι της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και οι εναπομείναντες Ρωμιοί της Μαύρης Θάλασσας, ως πολιτικά και πολιτιστικά κεφάλαια, διέλαθαν πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, της προσοχής του οργανωμένου χώρου των Ποντίων, με ανεπανόρθωτη ζημιά στο αυτογνωσιακό και παιδευτικό μας επίπεδο.

Η ΠΟΕ και ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης, με περηφάνια για τον ρόλο τους στην πραγμάτωση της συναυλίας «ευχαριστεί τους μουσικούς Φίλιππο Κεσαπίδη και Ειρήνη Παρμακτσίδου για την αφοσίωσή τους στο κοινό όραμα. Παραμένουμε μάλιστα ευγνώμονες στον μουσικό στοχαστή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, καθώς αφιέρωσε το έργο του Pontische Suite,στο επετειακό έτος 2019. Αναπολώντας ακόμη με συγκίνηση τους ανυπόκριτους εναγκαλισμούς με τον Μιχάλη Χρυσουλίδη, καθηγητή στη σχολή Καλών Τεχνών του Katowice και τη σοπράνο Karina Trapezanidou – Skrzeszewska, χαιρετίζουμε το μέλλον της κοινή μας Αργούς, της Pontische Suite» καταλήγει το δελτΊο  Τύπου της ΠΟΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.