ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με κονκάρδα για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ορκίστηκε βουλευτής η Άννα Βαγενά του ΣΥΡΙΖΑ
Με κονκάρδα για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ορκίστηκε βουλευτής η Άννα Βαγενά του ΣΥΡΙΖΑ
(Φωτ.: onlarissa.gr)
17 Ιούλ
0
Σχόλια

Με κονκάρδα για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ορκίστηκε βουλευτής η Άννα Βαγενά του ΣΥΡΙΖΑ

Με την κονκάρδα που είχε το λογότυπο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), για την επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξη της β’ και ποιο αιματηρής φάσης της Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ορκίστηκε σήμερα στην βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός Άννα Βαγενά.

Η Άννα Βαγενά συγκέντρωσε 10.481 ψήφους στην εκλογική περιφέρεια της Λάρισας.

Το γεγονός αποκάλυψε η φωτογραφία που τραβήχτηκε μετά το πέρας της ορκωμοσίας των βουλευτών, στο περιστύλιο της Βουλής όπου και διακρίνεται στο πέτο της Άννας Βαγενά η επίμαχη κονκάρδα, την οποία της είχε χαρίσει προεκλογικά στην Λάρισα ο πρόεδρος της ΠΟΕ Χρήστος Τοπαλίδης. Η Άννα Βαγενά είχε υποσχεθεί τότε στον Χρήστο Τοπαλίδη ότι θα φοράει τη συγκεκριμένη κονκάρδα σε κάθε επίσημη παρουσία της. Τώρα αναμένουμε να δούμε αν η Άννα Βαγενά θα λάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εντός της βουλής ή αν θα παραμείνει μόνο σε συμβολικές κινήσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το κόμμα στο οποίο ανήκει η βουλευτής (σσ. ΣΥΡΙΖΑ) έχει στις τάξεις του και τον Νίκο Φίλη όπου το 2015 όντας υπουργός παιδείας σε συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου υποστήριξε ότι στον Πόντο δεν συντελέστηκε γενοκτονία αλλά εθνοκάθαρση, μια δήλωση που τότε είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του οργανωμένου ποντιακού χώρου τόσο εντός της Ελλάδος όσο και στο εξωτερικό.

Ποια είναι η Άννα Βαγενά
Είναι απόφοιτη των δραματικών σχολών του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν και του Εθνικού Θεάτρου, ενώ έχει σπουδάσει και στη Νομική Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, μεταξύ αυτών ο Γυάλινος Κόσμος, οι Εκκλησιάζουσες, η Τρισεύγενη, ο Προμηθεύς Δεσμώτης και το Καμίνο Ρεάλ. Η πιο σημαντική της κινηματογραφική συμμετοχή είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην ταινία Το προξενιό της Άννας του Παντελή Βούλγαρη, που της χάρισε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης το 1979.  To 1999 ίδρυσε το Θέατρο «Μεταξουργείο» μαζί με τον σύζυγό της Λουκιανό Κηλαηδόνη.

Κατά τη διάρκεια των μαθητικών της χρόνων οργανώθηκε στη νεολαία Λαμπράκη. Έχει εκλεγεί δύο φορές δημοτική σύμβουλος στον δήμο Λάρισας. Στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών. Εξελέγη βουλευτής στις 12 Φεβρουαρίου του 2012, μετά από την παραίτηση της Πέμης Ζούνη. Διεγράφη την επόμενη ημέρα, επειδή καταψήφισε το μνημόνιο και παρέμεινε ως ανεξάρτητη μέχρι τη διάλυση της Βουλής. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη βουλευτής Λάρισας στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015. Τον Σεπτέμβριο του 2016 δήλωσε πως δε θα είναι ξανά υποψήφια σε βουλευτικές εκλογές. Ωστόσο, στις βουλευτικές εκλογές του 2019 έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Λάρισας.

με πληροφορίες από το onlarissa.gr και wikipedia.org

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.