ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου ο Καιρίδης — Τι απαντούν ΔΙΣΥΠΕ και ΟΣΕΠΕ
Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου ο Καιρίδης — Τι απαντούν ΔΙΣΥΠΕ και ΟΣΕΠΕ
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
17 Απρ
0
Σχόλια

Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου ο Καιρίδης — Τι απαντούν ΔΙΣΥΠΕ και ΟΣΕΠΕ

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξαν οι δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος υποστήριξε σε ομιλία του ότι είναι μύθος η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Μετά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων και την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος που εξέδωσαν δελτία Τύπου και ζητούν την αποπομπή του από τη ΝΔ, τοποθετούνται επί του θέματος η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων και η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης.

Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων
«Τα τελευταία χρόνια ο ποντιακός ελληνισμός γίνεται αποδέκτης προκλήσεων από ανιστόρητους-περίεργους αναθεωρητές της ιστορίας μας και βάλλεται από ανθρώπους όπως η Μαρία Ρεπούση, ο Νίκος Φίλης και τελευταία ο Δημήτρης Καιρίδης τον οποίο το κόμμα της ΝΔ συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο της γıα τις επερχόμενες ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Θέματα όπως η γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, όταν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος από Έλληνες περίεργους, δήθεν ιστορικούς πανεπιστημιακούς, που ταυτίζονται με τις απόψεις του τουρκικού κεμαλικού καθεστώτος και ιδιαίτερα τώρα που το 2019 έχεı οριστεί ως επετειακή χρονιά της γενοκτονίας των προγόνων μας· και όταν αυτό συνδέεται και με την επιβράβευση των ανθρώπων αυτών από τα κόμματά τους και τοποθετούνται σε περίοπτη θέση γıα να διεκδικήσουν βουλευτικές έδρες όπως ο Καιρίδης, αυτό θίγεı και προσβάλει τον οργανωμένο ποντιακό ελληνισμό.

Θέλουμε να κάνουμε σαφές πως οı Πόντιοι σύσσωμοı οργανωμένοı θα βρεθούν απέναντι στους ανθρώπους αυτούς. Έχουμε την αξίωση από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο θέμα της γενοκτονίας. Καλούμε τον πρόεδρο της ΝΔ να μην συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του τον αρνητή της γενοκτονίας Δημήτριο Καιρίδη. Εμείς δηλώνουμε πως θα είμαστε απέναντι σε κάθε παρόμοια περίσταση. Πιστεύουμε πως στις δημοκρατίες καμία πολιτική, κανένας πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι απέναντι από τα εγκλήματα γενοκτονίας».

Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης
«Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή και η Νέμεσις δίκαιη. Οδεύουμε προς χαλεπούς καιρούς με υποψηφιότητες τύπου Καιρίδη και Μητσοτάκη. Φέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την στιγμή που ο γενοκτόνος Μουσταφά Κεμάλ πάτησε το πόδι του στην ακτή της Σαμψούντας για να αρχίσει το καταστροφικό του έργο που είχε ως αποτέλεσμα 353.000 Έλληνες του Πόντου νεκρούς με μεθόδους που προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό.

Η σπίλωση της ιστορικής αλήθειας από παντός καιρού “Καιρίδηδες” είναι κάτι που δεν αποδεχόμαστε. Δεν θα σας καλέσουμε, δεν θα παρακαλέσουμε, δεν θα σας υποδείξουμε τι να πράξετε. Οφείλουμε ωστόσο να επισημάνουμε ότι η επιλογή υποψηφίων δίνει στίγμα για τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει ένα κόμμα τα εθνικά θέματα. Ο ρόλος μας είναι άλλος. Να πούμε σε όλον τον κόσμο ότι οι πρόγονοί μας δολοφονήθηκαν επειδή δεν έσκυψαν το κεφάλι. Κεφάλι εμείς δεν σκύβουμε σε κανέναν παρά μόνο στη σημαία και στα άταφα κορμιά των προγόνων μας».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.