Επίσημα υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ θα είναι ο αρνητής της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, Δημήτρης Καιρίδης
(Φωτ.: documentonews.gr)
13 Ιούν
0
Σχόλια

Επίσημα υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ θα είναι ο αρνητής της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, Δημήτρης Καιρίδης

Το έκανε τελικά το λάθος η ΝΔ και ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του απίθανου καθηγητή Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Καιρίδη στον βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών για τις βουλευτικές εκλογές. Η αποτυχία εκλογής του στις ευρωεκλογές προφανώς δεν έφτανε, και η Πειραιώς δημοσιοποίησε χθες τη νέα του προσπάθεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, μαζί με άλλους δύο πρώην υποψήφιους ευρωβουλευτές: τον Γιώργο Αμυρά, που θα είναι υποψήφιος στα Ιωάννινα, και την Τώνια Αράχωβα, η οποία θα κατέβει στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο Καιρίδης, με μια σειρά δημόσιων παρεμβάσεών του, έχει καταφέρει να προκαλέσει αντιδράσεις, με αιχμή τα εθνικά μας θέματα. Ήταν αυτός που επιχείρησε να αποδομήσει το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», εξισώνοντας τους Ελληνες με τους Σκοπιανούς, υποστηρίζοντας ότι το ελληνικό έθνος είναι τεχνητό δημιούργημα και πολιτικό κατασκεύασμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, «είμαστε παιδιά των Οθωμανών», ενώ έχει χαρακτηρίσει «μύθο» την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Ειδικά η τελευταία εκτίμηση είχε προκαλέσει την αντίδραση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ζητώντας την άμεση αποπομπή από υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ του «αρνητή της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού», όπως τον χαρακτηρίζουν, Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος πάντως από την πλευρά του αρνήθηκε την εν λόγω κατηγορία. Παράλληλα, σε άλλη παρέμβασή του, ο «φοβερός και τρομερός» καθηγητής έχει, ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτηρίσει τους Ελληνες «φοροφυγάδες» —όπως τους αποκαλούσε και ο Γιώργος Παπανδρέου— ταυτιζόμενος με τη γραμμή του ΔΝΤ.

Πηγή: dominonews.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.