ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων: «Αν μισιούνται αναμεταξύ τους τα ποντιακά σωματεία, δεν τους πρέπει λευτεριά»
Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων: «Αν μισιούνται αναμεταξύ τους τα ποντιακά σωματεία, δεν τους πρέπει λευτεριά»
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
04 Ιούν
0
Σχόλια

Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων: «Αν μισιούνται αναμεταξύ τους τα ποντιακά σωματεία, δεν τους πρέπει λευτεριά»

Με αφορμή κάποιες εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων που εντάσσονται στο πρόγραμμα των Παυλείων, ο Μητροπολίτης ρωτήθηκε, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, για τον λόγο του, την ημέρα της επετείου, στη ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά και την πικρία που εξέφρασε για τις χωριστές εκδηλώσεις των ποντιακών συλλόγων.

«Ως ποιμενάρχης αλλά και ως πρόεδρος του προσκυνήματος πρότεινα στο ΔΣ να γίνει η εκδήλωση για τα 100 χρόνια της γενοκτονίας στην Παναγία Σουμελά. Αυτό δεν ακούστηκε καλά στους συλλόγους και έγιναν χωριστές εκδηλώσεις. Δεν είναι παραφωνία να είναι άλλοι εδώ κι άλλοι εκεί; Τί μήνυμα θα δώσουμε προς τα έξω; Καναδυό φορές που βρέθηκα με τα σωματεία τους είπα αυτό που λέει ο ποιητής: Αν μισούνται ανάμεσά τους, δεν τους πρέπει λευτεριά. Γιατί; Ο σκοπός ήταν ιερός: Να ευχαριστήσουμε την Παναγία που έχουμε κοντά μας και να μνημονεύσουμε όλους αυτούς που έμειναν εκεί ή που ήρθαν εδώ ταλαιπωρημένοι και αγωνίστηκαν σ’ αυτό τον τόπο που μας φιλοξενεί. Να δώσουμε ένα μήνυμα ενότητας. Δεν θέλουνε, δικαίωμά τους», είπε ο μητροπολίτης, ο οποίος, στη συνέχεια της κουβέντας αναφέρθηκε αναλυτικά στον κανονισμό και τη λειτουργία του Σωματείου Παναγία Σουμελά αλλά και του Προσκηνύματος.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη Τύπου του Μητροπολίτη Ναούσης Βεροίας και Καμπανίας εδώ.

Πηγή: laosnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.