ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Καλαμαριά: Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων με τη συμμετοχή των ΚΑΠΗ
Καλαμαριά: Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων με τη συμμετοχή των ΚΑΠΗ
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
29 Απρ
0
Σχόλια

Καλαμαριά: Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων με τη συμμετοχή των ΚΑΠΗ

Με το βλέμμα στραμμένο στην 19η Μαΐου 1919, και θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από την τραγική ημερομηνία στην ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων, του Δήμου Καλαμαριάς διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Την πατρίδα μ΄έχασα» για να τιμήσει τη μνήμη των αθώων θυμάτων.

Η εκδήλωση οργανώνεται από την ποντιακή ομάδα του Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ του Δήμου την Τρίτη 7 Μαΐου στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης και τιμής η εκπαιδευτικός Ελένη Σαββίδου θα μιλήσει για το ιστορικό της γενοκτονίας, στη συνέχεια θα γίνουν απαγγελίες ποιημάτων και θα ακολουθήσουν τραγούδια, υπό του ήχους της ποντιακής λύρας. Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί ένα θεατρικό απόσπασμα από το βιβλίο του αείμνηστου Καλαμαριώτη συγγραφέα Γιώργου Ανδρεάδη Η Ταμάμα, και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το τρίτο μέρος που θα παρουσιαστούν ο σέρρα χορός και το πιτσάκ οΐν (χορός των μαχαιριών) από την Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.