ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συγκλόνισε την ομογένεια η παρέλαση των Ποντίων στο Τορόντο του Καναδά — Ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γενοκτονία (βίντεο)
Συγκλόνισε την ομογένεια η παρέλαση των Ποντίων στο Τορόντο του Καναδά — Ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γενοκτονία (βίντεο)
(Φωτ.: Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά»)
28 Μαρ
0
Σχόλια

Συγκλόνισε την ομογένεια η παρέλαση των Ποντίων στο Τορόντο του Καναδά — Ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γενοκτονία (βίντεο)

Με έναν δικό τους τρόπο —φέρνοντας εικόνες από την τραγική περίοδο της γενοκτονίας στον Πόντο— τα μέλη της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» παρέλασαν στους δρόμους του Τορόντο του Καναδά για να τιμήσουν την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Η παρέλαση ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την έναρξη της δεύτερης φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, (19 Μαΐου 1919).

Η πομπή ξεκινούσε με μέλη της Αδελφότητας που κρατούσαν πανό σχετικά με την φετινή επέτειο της γενοκτονίας και ακολουθούσε ένα μεγάλο όχημα στο οποίο υπήρχε μια τεράστια οθόνη στην οποία φαίνονταν εικόνες από την περίοδο της γενοκτονίας και πλαισιωνόταν με το επετειακό λογότυπο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ενώ έπαιζε και η μουσική από το έργο Η καμπάνα του Πόντου.

Ακριβώς από πίσω, σε μια κινούμενη εξέδρα, μικροί και μεγάλοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, αναπαριστούσαν σκηνές βγαλμένες από τη μνήμη της ιστορίας, ενώ μεγάλα πανό πλαισίωναν την εξέδρα με μηνύματα στα ελληνικά και τα αγγλικά, όπως: «Όχι άλλες χαμένες πατρίδες», «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία», «Ασπίδα η ψυχή του Πόντου» και «Ξεριζωθήκαμε αλλά δε χαθήκαμε».

Ακολούθησαν από πίσω παρελαύνοντας με ελληνικές σημαίες και πανό σχετικά με τη γενοκτονία, μέλη της Αδελφότητας και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά.

Βίντεο: Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.