ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με μηνύματα για τη Μακεδονία και τη Γενοκτονία των Ποντίων έκαναν παρέλαση τα ποντιακά σωματεία στην Ελλάδα (φωτο)
Με μηνύματα για τη Μακεδονία και τη Γενοκτονία των Ποντίων έκαναν παρέλαση τα ποντιακά σωματεία στην Ελλάδα (φωτο)
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
26 Μαρ
0
Σχόλια

Με μηνύματα για τη Μακεδονία και τη Γενοκτονία των Ποντίων έκαναν παρέλαση τα ποντιακά σωματεία στην Ελλάδα (φωτο)

Ξεχώρισαν ακόμα μια φορά τα ποντιακά σωματεία στις παρελάσεις, καθώς φέτος τίμησαν την 198η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης και τους ήρωες του 1821, και με το δικό τους τρόπο φώναξαν για τη μνήμη και την ιστορία.

Έτσι, δεκάδες ήταν τα σωματεία ανά την Ελλάδα που «φώναξαν» για τη Μακεδονία, τραγουδώντας το εμβατήριο Μακεδονία ξακουστή καθ’όλη τη διάρκεια της παρέλασής τους με ιδιαίτερη έμφαση μπροστά από τις εξέδρες των επισήμων, περνώντας έτσι το δικό τους πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ταυτόχρονα βροντοφώναξαν με το δικό τους πως «δεν ξεχνάμε» και «είμαστε εδώ» για να τιμήσουμε την επέτειο των 100 ετών, που συμπληρώνονται φέτος από την έναρξη της δεύτερης και σκληρότερης φάσης της γενοκτονίας των Ελλήνων στον Πόντο.

Ποντιακός Σύλλογος Φιλύρου (φωτ.: Ποντιακός Σύλλογος Φιλύρου)

Μικροί και μεγάλοι, χάταλα με ποντιακές φορεσιές, με πανό, λάβαρα, σημαίες και σημαιάκια παρέλασαν με καμάρι και το ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr σας παρουσιάζει ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.