ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων αφιερώνεται η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας
Στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων αφιερώνεται η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας
(Φωτ: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
13 Μαρ
0
Σχόλια

Στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων αφιερώνεται η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας

Η 100ή επέτειοw της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα είναι το κυρίαρχο θέμα της παρέλασης, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, της ομογένειας που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου στην Μελβούρνη.

«Η τελετάρχης θα αναφερθεί στη γενοκτονία στην αρχή της παρέλασης, οι ομιλητές θα δώσουν έναν ιδιαίτερο τόνο και τα ποντιακά σωματεία έχουν ζητήσει να ανοίξουν την παρέλαση, φέτος, προς τιμήν αυτής της επετείου» εξήγησε στο ελληνικό πρόγραμμα ο γραμματέας της Επιτροπής Εορτασμού Εθνικής Επετείου, Αντώνης Τσουρδαλάκης.

Ο Τσουρδαλάκης, επιβεβαίωσε, επίσης, ότι στην επιτροπή επικράτησε μεγάλος προβληματισμός για το αν θα έπρεπε να προσκληθούν βουλευτές από την Ελλάδα για να παραστούν στην παρέλαση. Μετά από ψηφοφορία αποφασίστηκε, οριακά, να προσκληθεί αντιπροσωπεία του ελληνικού κοινοβουλίου.

Επιπροσθέτως, ο γραμματέας της Επιτροπής εξέφρασε την απογοήτευσή του που φέτος η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας δεν θα επιδοτήσει επίσκεψη της Προεδρικής Φρουράς γιατί θέλει να συμβάλει σε έναν εντυπωσιακό εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης του 1821 που θα γιορταστούν το 2021.

Πηγή: sbs.com.au

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.